SKILLS-stafetten på besøg i Thy, Mors og Han Herred

EUC Nordvests årlige Skills-stafet har gennem de seneste tre uger været på besøg hos de lokale 8. klasser i Thy, Mors, Fjerritslev og Klim. Her har eleverne dystet, heppet og hygget sig – og samtidig er de blevet en smule klogere på erhvervsuddannelserne og de mange muligheder, der er for at tage en erhvervsuddannelse lokalt.

Vinderne fra hver skole er kvalificeret til semifinalerne og har dermed chancen for at kvalificere sig til DM i Skills for 8. klasser, der afvikles i København i starten af det nye år.

For EUC Nordvest er Skills-stafetten en god mulighed for at komme ud at besøge skolerne i lokalområdet. I Fjerritslev blev dysten dog ikke afviklet på den lokale skole, men derimod i EUC Nordvests nye afdeling i Fjerritslev midtby. Således blev Fjerritslev-afdelingen, der på sigt både skal rumme GF1-elever og VEU-kursister, indviet med manér, da de lokale 8. klasser gjorde deres indtog.

’On top’ i elevernes bevidsthed
Eleverne skulle dyste i forskellige udfordringer som fx at bygge en trætrappe, skabe ligevægt med træklodser på vippe, løse gevind-mystik med kobling af møtrikker og bolte, løse landbrugsopgave med identifikation af forskellige typer foder og tilskud, samling af puslespil og speed-stacking.

– Selve opgaverne er jo mere sjov og hygge, end reel information om erhvervsuddannelserne, men inden vi skød konkurrencerne i gang, holdt vi et lille oplæg, hvor vi fortalte eleverne lidt om, hvordan erhvervsuddannelserne er opbygget, og hvad vi udbyder af erhvervsuddannelser i lokalområdet. For os er det en god mulighed for lige at komme ud og ”vise flaget” og møde eleverne. De fleste af dem skal inden for det næste halvandet års tid tage den vigtige beslutning omkring valg af ungdomsuddannelse, og der vil vi gerne være ’on top’ i deres bevidsthed, lyder det fra Lære- og Praktikpladskoordinator Sigurd Skovborg fra EUC Nordvests vejlederteam.

De lokale semifinaler i Skills for 8. klasser afholdes på EUC Nordvest tirsdag d. 29. oktober.

Foto: EUC Nordvest

Forfatter

Related posts

Top