Skibsprojekt har planer om at købe skonnert

Imorgen har det sociale skibsprojekt Andromeda inviteret til åbent hus på skonnerten Jylland – og det er med ét særligt mål for øje.

Niels Kristensen, der er leder af den selvejende institution, håber nemlig at kunne rejse kapital til at købe skonnerten som Andromeda har lejet siden 2011.

Når de ikke er på vandet – som de er det meste af tiden – holder de til i Gærup uden for Thisted. Formålet med projektet er at hjælpe de unge til at kommen tilbage til det etablerede samfund. Ofte til uddannelse eller nyt arbejde, så de fremover kan klare sig selv. Arkivfoto: Andromeda

Tilsagn fra fond
Skonnerten ejes i dag af Partsrederiet Jylland, hvor den lokale erhvervsmand Jeppe Hyllested, der købte skonnerten i 2007, var medejer. På tragisk vis omkom Jeppe Hyllested i en brand i sit hjem for nyligt, og derfor er et salg af skonnerten blevet aktuel.

Prisen for skonnerten ligger endnu ikke fast, men Niels Kristensen, der selv ejer en part i skibet, forventer at der skal rejses omkring 5 millioner kroner. En ikke navngivet fond har givet tilsagn om støtte på op til halvanden million kroner under betingelse af at Andromeda selv kan finde et tilsvarende beløb.

– Vi holder åbent skib fredag d. 13. december i samarbejde med Thy Erhvervsforum for medlemmer af Thy Erhvervsforum og andre erhvervsdrivende og forretningsfolk og andre, som har lyst til at høre om vores arbejde med udsatte unge eller bare se vores fantastiske skib.

Foto: Skonnerten Jylland, Facebook

 

Forfatter

Related posts

Top