Skatteministeren deltager i Landbo Thy’s Sommermøde

Når Landbo Thy d. 26. juni holder sommermøde i Sønderhå bliver det med Skatteminister Karsten Lauritzen som hovedtaler.

Han har været medlem af Folketinget siden 2007 og har udover posten som Skatteminister desuden været integrations- og udviklingsordfører for Venstre og derefter partiets retsordfører.

Årets båltaler er Torben Juul-Olsen, som i dag er formand for Nationalpark Thy. Han er uddannet jurist og tidligere teknisk direktør i Thisted Kommune.

– Det glæder os meget, at Karsten Lauritzen og Torben Juul-Olsen har givet tilsagn om at være talere på sommermødet. Med deres baggrund, virke og personligheder venter der os helt sikkert nogle spændende indlæg, siger Leif Gravesen, formand for LandboThy. ”

Sommermødet, som foregår på Kovstrup i Sønderhå, starter kl. 18.30 med velkomst ved Søren Tølbøll, som også vil fortælle lidt om Kovstrup. Gårdens rammer byder på åbne vidder og udsigt over Ove Sø. Historisk har Kovstrup rødder tilbage til 1300-tallet. KovstrupGården havde gennem 250 år fælles ejer med Tandrup. Fra 1771-1781 reduceredes Kovstrup stærkt ved en ‘godsslagtning’, hvilket var typisk for perioden. Hovedbygningen er opført ca. 1820. Søren Tølbøll overtog gården i 2014 fra sin far og er 4. generation på
gården, som har været i familiens eje siden 1897. Idag dyrkes de 190 ha korn til fremavl, rajgræs og for andet år spinatfrø. Derudover afgræsses 20 ha vedvarende græsarealer ved Ove Sø.

Land og by mødes
Sædvanen tro inkluderer billetprisen på kr. 100 helstegt gris med tilbehør. Under middagen og efter hovedtalen underholder orkestret ”Thyholm All Stars” med musik og sang.

Sommermødet er et sted, hvor land og by mødes, og sædvanligvis er der mellem 300 og 450 deltagere – og forhåbentlig vil rigtig mange benytte lejligheden til i år at besøge ”Kovstrup”. – Alle er velkomne til at nyde en forhåbentlig dejlig sommeraften med god mad, taler og underholdning.

Sommermødet finder sted mandag den 26. juni på Kovstrup, Gadegårdsvej 8, Sønderhå, 7752 Snedsted.

Foto: Skatteministeriet

 

 

Forfatter

Related posts

Top