Skattefrustrationer på Mors

Morsø Kommune er et af de steder i landet, der har fået mindst ud af 15 års skattelettelser fra skiftende regeringer, hvilket er stor frustration for både borgere og politikere.

Men mens borger i Gentofte Kommune i gennemsnit fået en skattelettelse på 32.200 kroner om året, så har en morsingbo kun fået en skattelettelse svarende til 6.500 kroner. Det skriver TV Midtvest.

– Det er da dybt problematisk, fordi det betyder jo rent faktisk, at vi ikke er i stand til at yde den samme service over for vores borgere, som man er i de nordsjællandske kommuner. Det synes jeg ikke er okay i et land som Danmark, lyder det fra 2. viceborgmester, Meiner Nørgaard (O), Morsø Kommune, til TV Midtvest.

Det er ikke bare i kroner, der er forskel. Også i procent har de rigeste kommuners borgere fået den største skattelettelse, siger tænketankens rapport, der er lavet i samarbejde med 3F. Her mener man, at der er en fejl i systemet, når de rige kommuner kan opnå større procentuel skatterabat end de mindre velstående.

Venstres Torsten Schack Pedern stiller sig derfor kritisk over for rapportens tal og konklusion. Han er dog i sidste ende begejstret for skattelettelserne.

– Skatten på arbejde i Danmark har været for høj. Det er jeg glad for, skiftende regeringer har været enige om. Det er så bare sådan, at der hvor folk tjener en hel masse, der vil der også være lettelser.

Den forklaring giver Meiner Nørgaard ikke meget for:
.

.

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top