Skarregaard klar til kæmpe rykind til Fåredagen

Meget tyder på, at der venter gæsterne til den traditionsrige fåredag på Skarregaard, en rigtig dejlig dag. Fåredagen, der plejer at være noget af et tilløbsstykke, rummer en masse sjove og spændende aktiviteter for både store og små.

Aktiviteter hele dagen
Til fåredagen er der aktiviteter hele dagen. Man kan følge klipning af fåre hele dagen, som museets erfarne medarbejdere står får, ligesom man kan se, føle og måske købe diverse uldprodukter ved nogle af boderne.

Hyrdehundeopvisning plejer at være meget populært. Det er da også fascinerende, når hyrden Eva Henriksen med sin dygtige hyrdehund formår at drive en fåreflok sammen. Dette scenarie kan følges både kl. 13.00 og kl. 15.00 på marken ned mod fjorden.

Kl. 14.00 vil Morsø Slagteri stå for slagtning af et lam, og slagteren vil medbringe smagsprøver på Skarregaard-lam. Og kan man lide det, er der naturligvis også mulighed for at bestille økologisk Skarregaard-lam til grillen derhjemme.

Børn keder sig aldrig på Skarregaard. De kan slå reb og prøve andre aktiviteter, og bliver familien sultne kan man købe grillet lam samt Skarregaard-damernes legendariske æbleskiver lavet på støbejernskomfuret i gårdens stuehus.

Gården avler økologiske lam
At det lige er får, der er i fokus, har naturligvis noget at gøre med Skarregaards daglige virke. Rundt i det smukke landskab ved gården går ca. 70 moderfår med tilhørende lam, og arbejdet med dem fylder meget i årets gang for museets medarbejdere. Lige fra fårene får lam ofte i sene nattetimer i det tidlige forår til slagteren modtager dyrene i efteråret.

Fåredag søndag den 29. juni kl. 11-16 på Skarregaard

Yderligere oplysninger fås hos afdelingsleder Tage Andersen på tlf. 29276889.

Forfatter

Related posts

Top