Skamplet i Agger skal forvandles til turistattraktion

I ni år har det lukkede og forfaldne værtshus Strandgården ligget øde hen som en skamplet midt i Agger.

Det er byens ca. 350 indbyggere selvsagt trætte af, men nu er der godt nyt. Arkitekt Søren Sarup fra Aarhus har nemlig købt ejendommen for små 200.000 kroner. Det skriver TV2 Nord.

Søren Sarup, der er et kendt ansigt i Agger og som er kommet i byen gennem mere end 20 år og går under navnet Søren-Sidevind, har planer om at rive to tredjedele af bygningen ned, for så herefter at renovere resten:

– Der er et potentiale, som jeg kan se, men som måske ikke så mange andre kan se. Jeg vil lave en grim ælling til en smuk svane, fortæller han til TV2 Nord.

Skal laves om til turistattraktion
Indenfor tre år har han bygge en turistattraktion, som han ikke vil afsløre endnu. I første omgang vil han bygge et kontor og et værksted til sig selv, Hvor han kan bygge modeller til sin virksomhed. Han håber også at kunne ansætte en arkitekt i Agger.

– Jeg har svært ved at finde dygtige og selvstændige medarbejdere her i Aarhus. Her vil de alle sammen sidde på de store tegnestuer, men det regner jeg med, at jeg har nemmere ved at finde derude, siger Søren Sarup.

Planen er, at søge EU-midler i håbet om at det kan finansiere nogen af hans planer. Byggestilen skal være det han kalder et ”arkitektonisk eksperiment”, hvor han i høj grad vil bruge genbrugsmaterialer.

Søren Sarup lover, at hvis alt andet fejler, så rager han alle bygninger ned, så lokalbefolkningen bliver fri for at kigge på dem.

Foto: Puras Arkitekter

Forfatter

Related posts

Top