Skaldyrshovedsstaden byder på østers, muslinger og champagne

Syvende sæson af Østers- og Muslingepremieren kommer endnu engang til at sprænge rammerne for kulinariske oplevelser.

Årets program er klar og besøgende kan igen i år ser frem til at nyde gourmetkokkes skaldyrskreationer og samtidig opleve Danmarksmesterskaberne i Østersåbning og Champagnesabling.

Det hele sker den 15. oktober på Pakhustorvet i Nykøbing Mors, som i år blive fuldstændigt overdækket, så der er plads til flere gæster, kokke og udøvere.

– Det er en fornøjelse, at vi her på Mors er med helt fremme, når der skal skabes kulinariske smagsoplevelser. Her har Østers- og Muslingepremieren fundet en naturlig plads hos mange smagsentusiaster. Derudover er alle vores skaldyrsevents også med til at skabe nye arbejdspladser og udbrede kendskabet til skaldyr, fortæller Hans Ejner Bertelsen, som er borgmester i Morsø Kommune.

Det bliver en god blanding af både lokale og undenøs gourmetkokke, som kommer til at forkæle smagsløgene til årets premiere. Hvert kokketeam byder på to retter hver, så der vil være et væld af nye smagsindtryk og mere klassiske tilberedninger. Kokkene offentliggøres senere på året.

Østers 7

Programmet er klar
Årets program starter i år allerede fra kl. 10 og løber frem til kl. 17 på Pakhustorvet:

· Kl. 10.00 – Danmarksmesterskaberne i østersåbning og champagnesabling
Velkomst og præsentation af deltagerne og DM

· Kl. 10.15 – DM indledende runde
Salg af champagne, østers naturel, kaffe og morgenbrød
Kl. 12.45 Kåring af finalisterne

· Kl. 13.00 – Østers- & Muslingepremiere – sæson 7
Åbningstaler og præsentation af østerskonkurrencen

· Fra kl. 13.15 – Smag østers- og muslingedelikatesser tilberedt af gourmetkokke
Køb delikatesserne for kr. 25,- pr. stk.

· Kl. 13.15-15.00 – Kom ombord på en kutter og mød en østersfisker

· Kl. 15.00-17.00 – DM finaler i østersåbning og champagnesabling
Kåring af Danmarksmestrene · Vinderen i Østerskonkurrencen udtrækkes

For at styrke oplevelsen og sikre udsynet for gæster vil arrangementet blive livestreamet på flere storskærme i teltet og samtidig blive vist på nettet for at udbrede kendskabet.

Østers 6

Eksklusivt Michelinmiddag gentages
Udover selve hovedpremieren gentages også sidste års eksklusive Wine & Dine arrangement dagen før fredag den 14. oktober.

Her byder Michelinstjernekokkken Anita Klemensen fra Den Røde Cottage i Klampenborg og en af øens lokale gourmetkokke, Jens-Peter Skov fra Sallingsund Færgekro på en 5-retters gourmetmenu med champagneshow. Arrangementet har et begrænset antal pladser, som skal bestilles via Morsø Turistbureau.

Flere skaldyrsevents supplerer oplevelsen
Både før, under og efter premieren er det muligt at få udvidet sine kulinariske oplevelser med blandt andet populærvidenskabelig forelæsning om Livet i Limfjorden og prøve kræfter som Stjernekok for en aften på Dansk Skaldyrscenter.

Derudover arrangeres der også Østerssafari i Limfjorden og Urtetur til Store Bøgedal i Legind.

Alle events kan allerede nu bookes via Morsø Turistbureau eller via www.skaldyrshovedstad.dk , hvor man også finder video og opskrifter fra tidligere år.

Forfatter

Related posts

Top