Skal næste naturnationalpark ligge på Mors?

Danmark skal have op mod 15 nye naturnationalparker, hvor naturen får lov til at udvikle sig på mere naturlige præmisser – og hvor naturoplevelserne bliver vildere og mere spændende for de besøgende.

De første to af slagsen er allerede udpeget i Fussingø og Gribskov. Derudover har Miljøminister Lea Wermelin sammen med SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet givet deres bud på tre mere; nemlig Almindingen, Stråsø og Tranum. Men hvor skal de næste op imod 10 naturnationalparker placeres på Danmarkskortet?

Det kan du være med til at finde ud af. Ved placeringen af de næste naturnationalparker lægger regeringen og støttepartierne nemlig op til en inddragende proces med borgere, interessenter og eksperter. Inddragelsen sker blandt andet ved at alle har mulighed for at give deres mening til kende og sende forslag via et interaktivt kort.

Af kortet fremgår hvilke områder, som kan komme i spil.

På Mors fremhæves bl.a. Tissing Vig på Sydvestmors, Legind Vejle ved Nykøbing og Buksør Odde på den nordøstlige del af øen. I Thy fremhæves stort helt kyststrækningen mod vest.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top