Sjørring klar til 10. udgave af kunst- og vinmesse

Når Sjørring Kunst- og Vinmesse søndag 28. oktober for 10. gang løber af stablen i byens Idræts- og Kulturcenter, kan arrangørerne glæde sig over, at netop dette arrangement nu har skabt grundlag for, at et længe næret ønske om opstilling af et stort kunstværk af en international kendt kunstner ved Idræts- og Kulturcentret kan realiseres.

Det akkumulerede overskud fra ni års Kunstmesser var i 2017 grundlag for en støtteansøgning til Ny Carlsbergfondet.

Fondets bestyrelse kvitterede med et besøg i Sjørring, og derefter med et tilsagn om en betydelig støtte til et kunstværk af en anerkendt kunstner ved centrets parkeringsplads.

Ny Carlsbergfondet har herefter brugt det sidste årstid på at finde den kunstner, som nu i eftersommeren har besøgt Idræts- og Kulturcentret for at danne sig et overblik over stedet og overveje kunstværkets udformning.

På jubilæumsmessen kan publikum i år ud over selve udstillingen også følge en portrætmalerkonkurrence, hvor 3 kunstnere konkurrerer om at udføre det bedste portræt af en Thy-kendis. Konkurrencen er udformet i lighed med DR-K’s udsendelse ”Danmarks bedste portrætmaler”.

For at fejre 10-års jubilæet har messen ladet Spritfabrikken Thylandia producere en unik jubilæumsgin destilleret efter særlig recept på urter og rødder fra Nationalpark Thy i 150 nummererede flasker med tilhørende flot emballage. Flaskens etikette er en akvarel udført til formålet af Mors-kunstneren Michael Steensig.

– Vi ser frem til igen i år at fylde Sjørring Idræts- og Kulturcenter med et kunst- og vininteresseret publikum søndag 28. okt. mellem kl. 10 og 16, lyder det fra arrangørerne.

Messens præcise program kan ses HER

Forfatter

Related posts

Top