Simpel omrokering giver renere affald

Nogle gange skal der ikke meget til, for at gøre en stor forskel. Det har man erkendt i sektionen for Affald og Ejendomme i Thisted Kommune, som har skabt gunstige betingelser for, at borgerne kan aflevere storskraldet de rigtige steder.

Ved en simpel manøvre har Thisted Genbrugscenter skabt en vigtig forandring.

De gule containere er blevet flyttet fra den fjerneste ende af genbrugscentret i Thisted, sådan at de står overfor de fem blå containere, der også er tilgængelige for selvbetjening uden for bemandet åbningstid: til bøger, kofangere, småt brændbart, flamingo og aviser.

Det betyder, at borgerne nu kan parkere bilen i rækken mellem blå og gul – og kan sortere til højre og venstre, når de vil aflevere affald uden for den sædvanlige åbningstid.

Fællesformand André Klittenberg, der har det daglige ansvar for genbrugscentrene i Thisted, Hurup, Hanstholm og Frøstrup. Foto: Thisted Kommune

André Klittenberg har det daglige ansvar for genbrugscentrene i Thisted, Hurup, Hanstholm og Frøstrup.

Han fortæller, at flytningen af de gule containere på genbrugscentret i Thisted skete 1. oktober med baggrund i, at sorteringen var uhensigtsmæssig, når borgerne skulle køre fra den ene ende af genbrugspladsen til den anden.

– Der er ingen tvivl om, at vi har fået en bedre sortering. Men der er et stykke vej endnu. Vi bruger en del tid på at oplyse borgerne om, hvordan man sorterer affaldet, siger han til kommunens hjemmeside.

Foto: Thisted Kommune

Forfatter

Related posts

Top