Simpel løsning: Sådan får man renere strande

På lørdag er der Nordisk Strandrydder Dag i flere kommuner, herunder Thisted, hvor man kan være med at rydde stranden for affald.

I Ringkjøbing-Skjern Kommune fik man for nogle år siden en meget simpel – men yderst effektiv ide til hvordan man kunne mindske svineriet på strandene: På strandene har man nemlig opstillet store kasser lavet af paller – og de er med til at give renere strande, skriver TV MidtVest:

– Det er ikke sådan en hightech løsning, vi har valgt, men den fungerer. Den er nem at gå til, og den er nem at håndtere for os, siger formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg, John G. Christensen (A) til TV MidtVest.

Ideen skal drøftes i Thisted
Esbens Oddershede, der er formand for Klima, – miljø og teknikudvalget i Thisted Kommune, synes godt om inititativet i Ringkøbing-Skjern. -En overvejelse værd, siger han:

– Det drejer sig om, at motivere de der færdes på vore strande til at hjælpe med at gøre det indbydende at opholde sig og færdes langs vore kyster. Der ingen tvivl om at mange gerne vil hjælpe med at holde vore strande rene, derfor er det en forudsætning at der er steder at aflevere affaldet, fortæller han.

Han vil nu tage ideen om på det først kommende møde i udvalget.

32 tons affald om året
Thisted Kommunes kystlinje er 226 km lang. De 130 km, som er Vesterhavskyst, er omfattet af kommunens renholdningspligt, og der fjernes årligt affald i omegnen 32 tons – især store mængder trawl/garn og plastik.

Det koster hvert år Thisted kommune op imod 400.000 kroner at fjerne marimt affald fra kommunens kystlinje.

Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune

Forfatter

Related posts

Top