Sillerslev Havn foran kæmpe udvidelse

Sillerslev Havn er rykket et stort skridt nærmere en millionstor udvidelse efter, at kommunalbestyrelsen på Mors sendte en ny lokalplan for havneområdet i høring.

Udvidelsesplanerne indeholder blandt andet bygningen af en ny marina samt udvidelser af erhvervsområdet på havnen samt fiskerihavnen. Planerne omfatter blandt andet et nyt havne- og beboerhus.

Det er borgerne i Sillerslev, der sammen med kommunen har arbejdet med planerne siden 2012 og hvis lokalplanen bliver vedtaget, vil arbejdet med at finde pengene til at føre planerne ud i livet, for alvor blive sat i gang.

Gennemføres planerne vil de give erhvervslivet, fiskeriet og turismen et stort afgørende løft i den fremtidige udvikling af Sillerslev.

Meiner Nørgaard

Politikerne glæder sig over planerne
Politikerne i kommunalbestyrelsen roste projektet over en bred kam.

– det her er et rigtigt godt udvikingstiltag for Mors, som har været undervejs længe og hvor mange forskellige interesser skal tænkes ind i.  Lokalplanen tager udgangspunkt i det forslag, foreningerne i Sillerslev sendte ind i 2012 og som så er justeret henad vejen, sagde Meiner Nørgaard, formand for Teknik- & Miljøudvalget.

Han glæder sig nu til, at projektet skal drøftes med borgerne på et borgermøde inden høringsfristen udløber den 4. Marts.

Venstres Ansgar Nørgaard roste også projektet.

– jeg glæder mig til at få projektet bliver færdigt og bliver et projekt, alle kan se hinanden i. Det har været op ad bakke, men jeg tror, at det her projekt ender med at blive godt for alle parter og mon ikke det lykkes at få det kørt igennem, lød det fortrøstningsfuldt fra Ansgar Nygaard.

Demokratisk Balances Poul Kristensen påpegede, at projektet lever op til de tanker, der er i Teknik- & Miljøudvalget.

– det her bør kunne udvikle sig til et rent mekka for sejlerne og det er en af de bedste lokalplaner, jeg har set så stor ros til administrationen, sagde Poul Kristensen, der glædede sig til det kommende borgermøde og påpegede, at der venter et stort arbejde forude med at finde pengene til projektet.

– og til det punkt får vi brug for alle interessenternes hjælp også, sagde Poul Kristensen.

Viggo Vangsgaard

Der skal palmer på stranden
Det var socialdemokraten Viggo Vangsgaard enig i, mens han allerede drømte sig til Costa del Sillerslev.

– der er tale om en af øens bedste badestrande og selvfølgelig skal vi have palmer op. Også selvom vi måske skal plante dem uden at spørge, spøgte Viggo Vangsgaard.

Han påpegede, at der er behov for at få lavet en langsitet tidsplan, når lokalplanen er færdig.

– og så bliver det selvfølgelig et projekt, vi kommer til at gennemføre i etaper, når pengene findes til det henad vejen,  sagde Viggo Vangsgaard.

Høringsfristen udløber den 4. Marts

Foto : Sejlernes.com
Forfatter

Related posts

Top