Sepp Piontek kommer til Sjørring

Fodboldlegenden Sepp Piontek kommer til Sjørring når Sjørring Boldklubs Støtteforening inviterer til foredrag torsdag den 4. april 2019 kl. 19:30-21:00 i Sjørring Idræts- og Kulturcenter.

Som fodboldspiller spillede Sepp Piontek både for Werder Bremen og det tyske landshold, men i Danmark er han bedst kendt som træner for det landshold, der for alvor satte Danmark på fodboldlandkortet i 1980’erne. Dengang talte landsholdet stjerner som Michael Laudrup, Preben Elkjær, Morten Olsen, Frank Arnesen, Jan Mølby og Søren Lerby – spillere, som ikke bare spillede på det danske landshold, men som også var at finde i storklubber rundt omkring i Europa.

Sepp Piontek var fodboldlandstræneren, der satte ild til begrebet dansk dynamit. Allerede da Sepp Piontek blev ansat som dansk landstræner i sommeren 1979, var det indledningen på en epoke. Den hjulbenede og meget temperamentsfulde tidligere forsvarsspiller evnede at disciplinere det danske kuld af landsholdsspillere, der ellers virkede som om, at de så en tur med landsholdet som et åndehul fra den professionelle dagligdag. Under tysk ledelse gik landsholdet således fra højtbelagt smørrebrød med en gibbernakker til råkost med postevand. Den tyske landsholdsleder fik de mange individualister til at spille sammen som et hold, og pludselig havde Danmark et af verdens bedste landshold, der ovenikøbet spillede kønt og uforudsigeligt. Piontek tændte det, der blev kaldt ”Danish Dynamite”.

Fra 1979 til 1990 hentede Danmark med Sepp Piontek som landstræner masser af hæder. Siden tog Piontek trænerjobs så forskellige steder som Haiti, Tyrkiet og Grønland, inden han nåede at træne både AaB og Silkeborg på klubniveau. Alle steder charmerede han med sit gebrokne sprog, der opnåede den ære at blive parodieret med hengivenhed af diverse komikere. Sepp Piontek endte med at holde så meget af Danmark – han er også dansk gift – at han slog sig ned i Blommenslyst på Fyn. Han er jo dansker, ne?

Til foredraget torsdag den 4. april 2019 vil Sepp Piontek tage tilhørerne med en tur ned ad mindernes allé og fortælle små og morsomme historier om fodboldheltene og hans oplevelser som træner. Eksempelvis historierne om, hvordan Sepp Piontek egenhændigt måtte hente spillere ind, som forsøgte at snige sig væk fra hotellet for at gå i byen, når landsholdet lå i træningslejr.

Arkivfoto

 

Forfatter

Related posts

Top