Sejlsportsstjerne deltager i H-båds DM i Amtoft

Den italienske topsejler Flavio Favini, der hører til i verdenseliten i sejlsport, har meldt sin ankomst til DM for H-både, som begynder på torsdag ud for Amtoft i Thy.

Stævneleder Søren Ottosen er glad for den Italienske deltager, der to gange har deltaget i America’s Cup sejladserne.

Det Italienske es sejler på en italiensk båd, som har licens i Dansk Sejlunion og sejler med danske numre. På trods af dette bliver Favini ikke Danmarksmester.

Dansk Sejlunions statutter foreskriver, at kun en ren dansk besætning kan erobre Danmarksmesterskabstitlen. Udlændinge kan sagtens deltage i sejladserne og blive stævnevindere. Flavio Favini bliver ikke kun udelukket som Danmarksmester af sejlunionens statutter.

DM bliver hård konkurrence
DM bliver en hård konkurrence imellem mange topsejlere: Den tyske mester Dirk Stadler, nordisk mester Steffen Stegger, den tidligere femdobbelte verdensmester Claus Høj Jensen og tidligere verdensmester Morten Nielsen. Uden for denne ”indercirkel” af etablerede topsejlere venter en række talenter på deres chance. Der er således store forventninger til den hurtigste lokale sejler -Poul Jensen, som vandt bronze ved DM i 2016.

– H-bådsklassen har store ambitioner med stævner og deres helt egen ”H-bådliga”, som indeholder en rankingliste, som ingen kommer til at føre, fordi de lige var heldige med et vindpust. Toppen af H-bådligaen befolkes af særdeles dygtige og erfarne sejlere. Tidligere i denne sæson havde klassen hyret OL-træner Peter Hansen til at vejlede og coache sejlerne. Det er svært at lave en egentlig karakteristik af den typiske H-bådsejler, men man ser mange ambitiøse sejlere der er omhyggelige med deres grej og nysgerrige omkring udviklingsmuligheder for båden og teamet, siger Søren Ottesen.

Amtoft kendt for fabelagtige forhold
Amtoft er en af Danmarks mindste sejlklubber i Danmark. Klubben har de seneste 10 år haft en særdeles aktiv kapsejladsafdeling, som har arrangeret flere stævner med deltagelse fra hele landet.

Sejlklubben bakkes op af et stort korps af lokale frivillige, som ønsker at rammerne for stævnerne altid er første klasse. Det er i de seneste år lykkes for den lille sejlklub, at brande sig som ”Danmarks hyggeligste kapsejladsstævne”.

Amtoft har også en meget driftig juniorafdeling, som ikke målretter deres aktiviteter til kapsejlads. Denne Juniorafdeling stiller med en ungdomsbesætning til dette DM, ligesom der på flere lokale og gæstende kap-sejladsbåde er sejlere, som er vokset ud af denne Juniorafdeling.

DM bliver en fedt
DM for H-både bliver en fest. Omkring 35 teams forventes at stille til start på Amtoft bredning.

– Når sejlerne kommer til Amtoft, vil de blive forkælet med Hjemmelavet fiskebord, Mexicansk buffet, øl smagning fra Thisted Bryghus, Luksus morgenmad og meget mere. For selv om kapsejlerne i H-bådsklassen er ambitiøse og ivrige kapsejlere, så udgør de også et sammentømret fællesskab af venner, som nyder hinandens selskab ved disse stævner, siger Søren Ottesen.

Sejladserne starter på torsdag i Amtoft.

Forfatter

Related posts

Top