Sebatian Korum satte verdenseliten på plads

Den 22-årige surfer fra Skive, Sebastian Kornum, overhalede næsten hele feltet af verdensstjerner i Cold Hawaii og blev en imponerende nummer to i en freestyle-konkurrence i Klitmøller. Kun brasilianeren Ricardo Campello var for stor en mundfuld for Kornum.

Konkurrencen var en såkaldt tow in, hvor surferne blev trukket op i fart af en vandscooter til de fik så meget fart på, at de kunne hoppe og rotere om sig selv.

– Det var rigtig fedt. Jeg har ikke gjort det i mange år, så jeg vidste ikke, om jeg stadig kunne finde ud af det. Der var mange mennesker på stranden, der heppede på mig, så jeg blev mere modig. Det var sjovt, siger Sebastian Kornum.

Vandscooter i brug
Det er temmelig svært at blive trukket efter en vandscooter og lave tricks i høj fart. Surferne bruger de små bølgetoppe som affyringsrampe og trykker brættet lidt ned i vandet. Sejlet bliver brugt som flyvinge, og det gør, at surferne kan rotere om sig selv i høj fart.

– Det er ret voldsomt, når man lander. Der er en del G-kræfter på spil, så man aner ikke, hvad der kommer til at ske. Man bliver mildest talt slynget rundt, fortæller Kornum.

Han lavede en såkaldt ‘funnel’, som bedst kan forklares som en rotation om sig selv i modvind. Han lavede en flot én i høj fart og kom lidt højere op end de andre surfere. Derfor blev han nummer to.

Hvorfor blev du ikke nummer et?
– Så skulle jeg lave et trick, som jeg aldrig har prøvet før. Jeg overvejede faktisk at satse og prøve noget nyt – men jeg valgte at lave et sikkert trick, så jeg kunne komme på podiet. Og så er Campello også rigtig dygtig og tredobbelt verdensmester i freestyle, siger Kornum.

Det foregik i Klitmøller under World Cup’en i Cold Hawaii. Vesterhavet stod helt blankt, så World Cup’en var igen aflyst. Til gengæld kom vinden i nat, så da solen stop op over Klitmøller her til morgen, var det brusende Vesterhav tilbage med 12-14 sekundmeter vind og to meter høje bølger. Men da vinden aftager om eftermiddag, er arrangørerne tvunget til at starte allerede fra kl. 07.00 her søndag morgen.

– Vi kommer bogstavelig talt til at sejle fra solopgang til solnedgang. Vi skal bruge seks timer med stabil vind. Men det er meget usikkert, om vi får det. Vinden kan komme lidt før eller senere end forventet, så vi kan sagtens stå i morgen aften og mangle en halv time til at afvikle finalen i. Sker det, så er der ingen vinder, forklarer event manager, Robert Sand.

Arrangørerne gør alt, hvad man kan for at vinde tid. Man har skaffet en masse frivillige, der hjælper surferne med at slæbe sejl og bræt ned til vandet, så afviklingen sker så hurtigt som muligt. Man afvikler to heats ad gangen med to surfere i hvert heat. Under normale forhold er der kun to surfere på vandet på samme tid.

Endelig overvejer arrangørerne i disse timer, om man skal dele banen op, så man kan afvikle fire heats på én gang. Man undersøger også muligheden for at lyse havet op, så der kan sejles efter solnedgang.

Foto : COld Hawaii

Forfatter

Related posts

Top