Sea Center Hanstholm bliver en del af Fiskeriets Hus

På havnen i Hanstholm har man iværksat et målrettet arbejde mod at skabe et internationalt erhvervshus for aktører, der er dagsordensættende inden for fiskeribranchen. Lige nu arbejdes der målrettet på at finde de rette beboere til huset, der har fået arbejdstitlen Fiskeriets Hus.

Den første aftale er netop kommet på plads med projektet Sea Center Hanstholm, der arbejder for vækst og nytænkning i fiskerisektoren.

Sea Center Hanstholm, som hører under fødevareklyngen Food Cluster Thy, har til formål at skabe endnu større værdi af de fødevareprodukter, som Thy er kendt for – herunder den friske fisk. Sea Center Hanstholm vil skabe faciliteter i ’Fiskeriets Hus’, hvor fiskerisektoren kan teste nyt udstyr, prøveproducere fiskeprodukter, gennemføre laboratorieforsøg og afholde kurser og konferencer.

Kersti Haugen, der er sekretariatsmedarbejder i Food Cluster Thy, ser frem til at realisere projektet i nær forbindelse til industrien på Danmarks førende konsumfiskerihavn:

– At blive en del af Hanstholms Havns målrettede arbejde mod at etablere ’Fiskeriets Hus’ er et vigtigt skridt mod en fysisk forankring af Sea Center Hanstholm. Hanstholm er et kraftcenter for den fiskeforarbejdende industri i Nordeuropa, og det er derfor helt essentielt at skabe et udviklingsmiljø i direkte forbindelse til industrien, hvor både etablerede virksomheder og iværksættere kan modne og videreudvikle deres ideer til bæredygtige forretningsaktiviteter, siger hun.

Hus med videnscenter og oplevelsescenter
Det kommende ’Fiskeriets Hus’ skal – udover at skabe rum for selvstændige aktører som finder det givende at være under et toneangivende tag for udvikling af dansk fiskeri – samtidig rumme et nationalt videnscenter for bæredygtigt fiskeri.

Centeret skal blandt andet arbejde for at udvikle fremtidens fiskeredskaber, optimere restprodukter fra fiskeriet og skabe teknologier for bedre udnyttelse af kvoter og fangster. Samtidig skal et stort oplevelsescenter gøre besøgende klogere på fiskeriet og være med til at tilberede frisk Hanstholm-fisk i et showkøkken.

’Fiskeriets Hus’ vil efter planen blive realiseret inden udgangen af 2023.

LÆS OGSÅ:

Klar med foreløbig plan for Sea Center Hanstholm

 

Forfatter

Related posts

Top