Sankthansaften byder på sol og rolige vindforhold

Når der onsdag aften skal tændes sankthansbål mange steder i landet, bliver det med gode vejrforhold.

– Det bliver rigtig fint de fleste steder. Vi får rolige vindforhold og fine temperaturer. Temperaturerne vil ligge på 12-13 grader, hvor det bliver køligst, og 17-18 grader, hvor det bliver lunest, i aften, siger Lars Henriksen, vagthavende meteorolog ved DMI, onsdag morgen.

Han fortæller også, at solen kommer til at skinne over sankthansbålene de fleste steder, selv om det også op ad aftenen kan være skyet i den sydlige halvdel af landet.

– Men det skulle holde overvejende tørt, og så tror jeg altså, at der kommer sol de fleste steder, siger Lars Henriksen.

De varmeste temperaturer i løbet af dagen kan man finde i den østlige del af landet og i Nordjylland, hvor det kommer til at være 17-23 grader.

Mandag kunne Danske Beredskaber oplyse, at de ikke vurderede, at der var behov for afbrændingsforbud i nogen kommuner. Den eneste undtagelse er øen Anholt, hvor det året rundt er forbudt at bruge åben ild.

Det vil sige, at sankthansbål er tilladt alle andre steder i landet.

I 2020 var sankthansaften påvirket af coronavirus. Da opfordrede myndighederne til, at man højst samledes 50 personer for at se sankthansbål.

I år ser det anderledes ud. 11. juni blev det udendørs forsamlingsforbud på 100 personer afskaffet. I stedet gælder et forsamlingsforbud på 500 personer, hvis man samles udendørs

/ritzau/

LÆS OGSÅ:

Sankthansaften reddet: Ingen afbrændingsforbud

 

Forfatter
Tags

Related posts

Top