Samvirke fjernet fra lokale SuperBrugsen

COOP’s medlemsblad Samvirke er røget ned af hylderne i Superbrugsen i Øster Jølby på Mors og i Glyngøre. Lokale landmænd er rasende over bladets forside.

De konventionelle danske landmænd raser over en forside, hvor en mand iført gasmaske  og overlevelsesdragt gør klar til at indtage noget salat under overskriften : “Sprøjtegift er HVERDAGSKOST”. Og det er forstærk kost for Landbrug & Fødevarer, hvis formand Martin Merrild har opfordret landmændene til at boykotte COOP.

Forsiden er en de af en række artikler i blandet, der sætter fokus på konsekvenserne af pesticider i fødekæden.

– Det er ikke sagligt, det der står i artiklerne. De udstiller os, og det er træls at skulle udstilles med gasmasker og heldragt. Det rammer min stolthed. Selvfølgelig skal der være plads til forskelligheder, men det skal ikke ske på bekostning af mig. Vi leverer kvalitetsprodukter hver dag – både økologisk, men også konventionelt, hvor vi tager hensyn til miljø og natur, siger Niels Holger Nordendahl, der er landmand på Mors, til Morsø Folkeblad.

–  Jeg synes, det er urimeligt, at landmændene bliver nedgjort på den måde. Billedet på forsiden er langt over grænsen, og det er jo det samme som at sige, at det de laver, ikke er i orden, siger Per Larsen, uddeler ved SuperBrugsen Øster Jølby, der i lighed med Superbrugsen i Glyngøre har fjernet Samvirke fra hylderne.

Forfatter

Related posts

Top