Salling Fondene sikrer ny multiscene til ThistedBy

En donation på 250.000 kroner fra Salling Fondene sikrer, at ThistedBy får en ny multiscene, der skal placeres permanent på Store Torv. Tanken er, at den fremtidigt skal give børnene et frirum i form af en ny kæmpesandkasse i midtbyen samt danne rammerne om eller indgå i de mange fremtidige arrangementer, der foregår på byens centrale torv.

Salling Fondene arbejder for at gøre hverdagen for danskerne bedre. Som ejere af Salling Group (Føtex, Bilka, Netto og Fætter BR) donerer man hvert år en del af overskuddet fra Danmarks største detailkoncern til initiativer og projekter inden for kultur, sport, uddannelse, kirke og velgørende formål.

– det er af afgørende betydning for en levende by og levende bykerner, at man sikrer byens borgere og gæster gode handelsoplevelser og ikke mindst give dem en anledning til at vælge Thisted som handelsby. Salling Fondene synes, at projektet med “Sandkassen”, der nytænker en aktivitet for børnene ind i en sceneløsning, der gør det let at lave aktiviteter på Store Torv, er et udtryk for den type nytænkning, der skal til for at skabe liv i byerne. Derfor er vi også glade for at kunne bidrage til realiseringen af projektet med 250.000 kroner, siger Varehuschef Palle Jensen, Føtex i Thisted.

Handelschef jubler

Handelschef Michael Vendelbo fra ThistedBy står bag projektet, der både giver en ny legemulighed for børnene på byens centrale og torv, og samtidigt giver byen en multiscene til de mange aktiviteter, der foregår i ThistedBy.

– i det daglige er det en stor sandkasse med siddende opholdsmuligheder hele vejen rundt. Tanken er, at scenen overdækkes med et sejl, der skåner både for sol og regn. Der skal lægges strøm nok til multiscenen således, at vi har den strøm, der skal bruges, når der skal afvikles musik- eller andre kulturbegivenheder på multiscenen, ligesom den får en flytbar og stabil bund, der kan lægges hen over sandkassen, når multiscenen skal bruges til andre formål end leg, fortæller Michael Vendelbo.

Han jubler over donationen fra Salling Fondene.

– multiscenen giver midtbyen et kæmpeløft. Dels vil vi få en kæmpestor sandkasse til glæde for børnene i det daglige og dels vil vi få opgraderet vores forhold både for optrædende, men også publikum, når vi har events i byen og dem kommer der flere og flere af, påpeger Michael Vendelbo.

Indvies med Tour de France i børnehøjde

Der er allerede nu sat dato på åbningseventen, der kommer til at foregå fredag den 27. maj.

– Tour de France har tourstart I Danmark fredag den 1 Juli 2022, og I den forbindelse er der en stor hvervekampagne for at få børnene til at være mere aktive og cykelinteresserede. Vi har indgået et samarbejde med Børne touren, Thy Cycle Ring og Thisted Kommune om at lave en stor event i den forbindelse, fortæller Michael Vendelbo.

Det bliver tale om afvikling af et cykelløb for børn i gågaden på en strækning på cirka 800 meter med start og mål på Store Torv. Her vil den nye multiscene ”Sandkassen” bliver brugt som samlingspunkt og stedet, hvor kommentatorerne vil befinde sig og hvor præmieoverrækkelsen finder sted.

– det bliver et kæmpeevent for børnene, hvor vi i samarbejde Salling Fondene vil foretage den officielle indvielse af Sandkassen, fortæller Michael Vendelbo.

Projektet er allerede så langt, at det kun mangler kommunens godkendelse. Projektet er til diskussion på det kommende møde i Thisted Kommunes udvalg for Erhverv, Klima, teknik og miljø den 7. februar 2022.

Forfatter
Top