Særudstilling om udvandring åbnet af Rebildselskabets præsident

Der var trængsel i riddersalen på Dueholm Kloster, da museets egenproducerede særudstilling om udvandringen til Amerika, officielt blev åbnet.

Det sket klokken 13, hvor lederen af Museum Mors, Anders Have Espersen, kort fortalte om det store arbejde, der er lagt i forberedelsen af udstillingen.

Formanden for Museum Mors, Bente Lyndrup, undlod ikke at påpege, hvor meget museet præsterer.

– Det er meget museum i forhold til, hvor meget det koster hr. borgmester. I skal vide,hvor meget I får for pengene, sagde hun med direkte adresse til borgmester Hans Ejner Bertelsen, der overværede åbningen.

Bente Lyndrup gav ordet videre til Jesper Jespersen, præsident for Rebildselskabet, der holdt åbningstalen for udstillingen. Indledningsvis spurgte han, om der var nogle af gæsterne, der var medlem af Rebildselskabet.

– At dømme efter hårfarven på mange af jer, kan I roligt melde jer ind. Det er nemlig ikke nogen ungdomsforening, sagde Jesper Jespersen.

Derefter opridsede han baggrunden for den store interesse for at flytte til Amerika der var sidst i 1800 og først i 1900-tallet. En interesse så stor at 10 procent af befolkningen tog turen over Atlanten. Det var blandt andet den lette adgang til landbrugsjord, der var attraktiv for mange danskere.

Udstillingen løber frem til oktober næste år. Museet har åbent alle dage i resten af marts mellem 10 og 16.

 

Forfatter

Related posts

Top