Særligt i december stikker folk af fra parkeringsbuler

De fleste kan nikke genkendende til den irritation der opstår, når man efter at have været væk kommer tilbage til sin bil, og opdager at den i mellemtiden har fået en bule.

I løbet af de sidste 3-4 år har GF Forsikring oplevet en stigning på omkring 20 procent i antal parkeringsskader, hvor der, som det hedder på forsikringssprog, ikke er en ansvarlig modpart. Det betyder, at den ansvarlige bilist ikke efterlader en besked til bilejeren, men stikker halen mellem benene. Især i den travle december måned. Det skriver TV MIDTVEST.

– Vi synes, at det er god stil at give sig til kende. Der er da bare ikke noget mere træls end at komme ud på parkeringspladsen til en bule eller en ridse i bilen og ikke vide, hvem der har gjort det. Så står man alene med regningen, siger Stig Lindenstrøm på vegne af GF Forsikring i Midt- og Vestjylland.

Men hvorfor stikker folk af? Årsagen er formentlig den selvrisiko der ofte følger med bilforsikringen.

Stig Lindenstrøm oplyser dog, at der faktisk er en stor chance for, at ens forsikring rent faktisk dækker, hvis man laver en parkeringsskade på en andens bil. I givet fald vil det fremgå af policen.

– Så det er værd at få styr på om ens forsikring dækker, og ellers kan man undersøge, hvad der skal til for at få sådan dækning. Uheldet kan jo være ude for selv den bedste, og ingen laver jo skrammer med vilje, understreger Stig Lindenstrøm fra GF Forsikring.

Forfatter

Related posts

Top