Sådan taler du med dit barn om coronavirus

Der kommer flere og flere tiltag for at forhindre coronavirus i at spredes. Men i takt med, at dagligdagen ændres – bl.a. på skole og dagtilbudsområdet- mærker børn nu i høj grad omfanget. Men det kan skræmme dem unødigt.

Derfor har FN’s børneorganisation Unicef lavet en række råd til forældre om, hvordan man kan tackle børns bekymringer og spørgsmål:

* Understreg, at myndighederne i Danmark gør alt for, at virus ikke spreder sig i Danmark.

* Forklar, at hele verden hjælper med at løse problemet.

* Giv korte og klare svar. Der er ingen grund til at udpensle dramatiske begivenheder eller overdrive mængden af information.

* Afkræft myter. Spørg dit barn, hvad han eller hun har hørt og brug tid på at afkræfte myter, der ikke har hold i virkeligheden, sammen.

* Skån dit barn, så længe du kan. Der er ingen grund til at introducere helt små børn til coronavirusset.

* Brug medier konstruktivt. Større børn bør kun se nyheder sammen med en voksen, der kan hjælpe med at fortolke indtrykkene.

* Brug anledningen til gode snakke. Forklar dit barn, at sygdomme i gamle dage var meget farligere, fordi de fik lov til at sprede sig. I dag har man lært af historien og ved, hvordan man begrænser smitte.

Sundhedsstyrelsen har også i samarbejde med Børns Vilkår lavet en video til børn, der forklarer hvad coronavirus er. Se videoen HER.

Forfatter

Related posts

Top