Sådan kommer revaccinationen af de ældste til at foregå

Region Nordjylland skal vaccinere flere med 3. stik – nemlig alle nordjyder født i 1936 eller tidligere. Det drejer sig om cirka 12.000 borgere, der inden længe vil modtage en invitation til det tredje vaccinationsstik.

Derfor vil Region Nordjylland oprette nye lokale vaccinationssteder målrettet de 85+ årige, selvom man også altid kan benytte et af regionens fire faste vaccinationscentre. Det fortæller Anders Cinicola, der er chefkonsulent i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland.

– Vi har i dag faste vaccinationscentre i Hjørring, Aalborg, Thisted og Hobro, og de borgere, der får et tilbud om 3. stik er meget velkomne til at booke en tid med det samme i et af de nuværende tilbud, siger Anders Cinicola.

Han uddyber, at tilbuddet om 3. stik kun gælder personer, som modtager en direkte og personlig invitation via brev eller e-boks. Invitationerne sendes nemlig løbende ud, fordi der skal gå seks måneder efter 2. stik, før man tilbydes det 3. stik.

Regionen er i samarbejde med kommunerne gået i gang med planlægning af lokale vaccinationstilbud, som skal supplere de faste vaccinationscentre, nu hvor 12.000 borgere skal tilbydes endnu et stik.

– Vi ved, at mange borgere i den her aldersgruppe har brug for, at vi kommer med et vaccinationstilbud tæt på dem, siger Anders Cinicola.

Region Nordjylland kan ikke sige hvor mange nye lokale vaccinationstilbud, der vil blive lavet for den nye målgruppe, eller hvor de bliver placeret – men man vil forsøge at komme ud lokalt i hele landsdelen.

3. stik er givet til mange
Region Nordjylland er allerede godt i gang med at give 3. stik til plejehjemsbeboere og personer med stærkt svækket immunforsvar.

I Region Nordjylland har 56 procent af inviterede med svækket immunforsvar modtaget 3. stik, mens 9 procent har booket en tid lige nu. Derudover har 78 procent af alle plejehjemsbeboere i Region Nordjylland modtaget en revaccination.

Alle plejehjemsbeboere vil være tilbudt et 3. stik i løbet af den kommende tid.

Foto: Line Bloch Klostergaard

Forfatter

Related posts

Top