Sådan håndterer kommunen kriminalitetsforebyggelse for unge

I kølvandet på sidste uges skriverier om en lille gruppe af unge der har skabt utryghed, særligt omkring havneområdet i Thisted, er der blevet langet hårdt ud efter både kommunen, Politiet og de ansatte på McDonald’s der er blevet beskyldt for ikke at kunne håndtere de unge når de skabte utryghed i og uden for restauranten.

Nu løfter direktør for Børne- og familieforvaltningen Lars Sloth lidt af sløret for hvordan kommunen arbejder i sager som disse. Han understreger dog, at han udtaler sig i generelle vendinger, og ikke i enkelt-sager.

Han fortæller, at kommunen har et tæt og konstruktivt samarbejde med Thisted Politi i sager, der handler om kriminalitetsforebyggelse for unge:

– Når en medarbejder bliver opmærksom på episoder med unge der ligger på kanten af det ulovlige tager de altid en samtale med den unge – og evt. andre voksne omkring dem.  Herudover vurderer vi i hvert tilfælde om der er behov for et besøg i familien, hvor både Politi og SSP deltager. Dette tiltag tager vi i brug hvis vi tror forældrene kan være med til at rette op på den unges adfærd og det i øvrigt giver mening.

Lars Sloth, Direktør for Børne- og Familieforvaltningen i Thisted Kommune: Foto: Pressefoto

Udover samarbejdet med Politiet er der altid et tæt samarbejde med Familierådgivningen, såfremt der er tale om en sag de i forvejen er involveret i, eller som kommunen vurderer de skal involveres i.

Endelig er der såkaldte AKT-medarbejdere (Adfærd, Kontakt og Trivsel) på alle skoler som ligeledes involveres hvis det findes nødvendigt.

Hvis du har oplevet utrygge situationer med en gruppe af unge i Thisted by for nyligt hører vi gerne fra dig. Send en mail til nyheder@radiolimfjord.dk, eller send et anonymt tip ved at klikke HER

Foto: Google Maps

Forfatter

Related posts

Top