Sådan forløb MTH’s fulde teambuilding-tur

De sveder, der fryser, deres muskler piver og de ved ikke hvornår det stopper.

Sådan har den sidste etape været for Mors-Thy håndbold, der netop har gennemført tre etaper af et skræddersyet Adventure Teambuilding-program, som Nordvest Safari Thy-Mors har planlagt, serveret og gennemført med stor præcision og med fokus på ressourceafklaring, værdier, samarbejde og nærvær. Det skriver Nordvestsafari.dk.

Under forløbet er alt blevet observeret af trænere og ledere fra Mors-Thy Håndbold, så de kan se, hvordan spillerne kommunikerer og løser opgaver i pressede situationer, hvem der går forrest og hvem der dækker af, når der opstår huller.

Succes
Cheftræner Søren Hansen betegner turen som en succes: – Det har været et hektisk og intenst døgn, og vi har set en flok spillere grave dybt i deres mentale ressourcer. De er blevet sat på en hård fysisk prøve efterfulgt af samarbejdsøvelser i mørket – en konstellation som udfordrer alle. Hele vejen rundt har vi oplevet optimisme, gå-på-mod og offervilje i forhold til at løse de respektive opgaver, og det har været en fornøjelse, siger han.

Projektet Adventure Teambuilding var opdelt i tre etaper:

Etape 1
En lettere udgave, i Legind Bjerge på Mors, hvor der blev lavet de første afklaringer med indledende øvelser, der ikke var for hårde for nogen.

Der blev trukket “bil i garage” og lavet “blindegang”.

– Formålet med denne første etape var at se og observere, så både trænere og vores instruktører kunne få de første indtryk af hvilket hold vi stod med. På baggrund af denne øvelse og med afsæt i nogle aftalte værdiord, ville næste etape blive bygget op med indhold og sværhedsgrad, skriver Nordvestsafari.dk.

Etape 2
En fullmonty aktivitetsdag på Doverodde Købmandsgård, hvor ligaspillerne blev sat på lidt hårdere opgaver, så holdopbygningen, relationerne og de sociale mekanismer, blev lidt mere tydelige.

Dagen og øvelserne blev sammensat af bueskydning, rebklatring, en lidt mere Navyseal agtig øvelse, hvor spillerne, skulle bære en meget tung træstamme gennem flere forhindringer og der blev også lagt en rapelling ind. En god dag med mange gode observationer for trænere og ledere og med gode udfordinger til spillerne, lyder konklusionen.

Etape 3
Den barske, næsten militæragtige øvelse, hvor spillerne blev sat på lidt barskere forløb gennem en hel nat.

Starten gik lidt syd for Vandet Sø i Nationalpark Thy og natten gik med afveksling mellem belastning og belønning.

– Denne etape krævede rent faktisk en del forberedelse. Vores instruktører var på rekonoscering mange steder i Nationalpark Thy, for at finde egnede steder i naturen, hvor vi kunne udvikle de aktiviteter, der skulle give den endelige læring, observation og sætte perspektiv på hele Adventure Teambuilding forløbet, skriver Nordvestsafari.dk.

Mors-Thy Håndbold spiller træningskamp på Fredericia fra 1. division i aften  – en kamp der afvikles i Lalandia.
Første ligakamp er på søndag d. 3. september på udebane mod TM Tønder. Der er kampstart i Sønderjylland kl. 15.

Kilde: Nordvestsafari.dk

Foto: Morsthy.dk

Forfatter

Related posts

Top