Sådan fik Vestervig folk til at flytte til byen

I Vestervig i Thy har de lokale tilsyneladende fundet opskriften på, hvordan man lokker nye borgere til. Det skriver TV MidtVest.

I alt er 24 faldefærdige huse og bygninger blevet revet ned. I starten blev nedrivningerne finansieret af et oprettet anpartsselskab der fik samlet 200.000 kroner ind. Men det var først i 2008 at der for alvor kom skred i nedrivningerne. Her fik man nemlig støtte fra Nedrivningspuljen.

Efter flere års indsats fra de lokale borgere i Vestervig, har byen nu endelig fået det udtryk borgerne ønsker. Og det har altså lokket tilflyttere til.

En af dem, der er flyttet til byen er 32-årige Jan Kjærgaard, og for ham har nedrivningen af husene gjort en forskel.

– Jeg vil hellere bo i en pæn by end i en by, hvor det tilsvarende ikke er så pænt, siger han til TV MidtVest.

Kåret som Årets Landsby
I 2013 blev Vestervig valgt som årets landsby, og der er blevet lagt mærke til eksemplet i Vestervig, for byen får ofte besøg fra andre byer, der vil lære, hvordan de har gjort for at komme af med byens dårligste huse.

– Det, der glæder mig mest, er, når folk kører igennem byen og siger ‘hold op, hvor er det blevet en flot by, Vestervig’. Og når der så er andre, der kører direkte hertil for at se projektet, og hvad vi har gjort. Det er dejligt at høre, siger Keld Jensen, formand for den lokale borgerforening.

Arkivfoto: Vestervig Byudvikling – Jeanette Lund

Forfatter

Related posts

Top