Så mange gange er lægehelikopterne rykket ud

Siden ordningen med akutlægehelikopterne gik i luften i efteråret 2014, er helikopterne fløjet ud til omkring 17.500 kritisk syge eller akut tilskadekomne patienter frem til den 1. oktober sidste år.

Det oplyser Danske Regioner i en pressemeddelelse.

Cirka halvdelen af de patienter, helikopterne er nået ud til, er blevet fløjet til et hospital, mens den anden halvdel af patienterne er blevet tilset på skadestedet og er derefter blevet kørt til et hospital eller erklæret døde på stedet, skriver Danske Regioner.

Ifølge Ulla Astman (S), næstformand i Danske Regioner, spiller helikopterne en rolle i at give en mere lige adgang til lægehjælp. Særligt fordi helikopterne når ud til mange af landets yderområder.

– Akutlægehelikopterne dækker jo hele landet, men flyver mest til nogle af de områder, hvor der er længst til specialiseret behandling. Samtidig har de en særlig opgave med at sikre hurtig hjælp til kritisk syge borgere på de danske øer.

Indtil 2018 var der tre akutlægehelikoptere i Danmark. I 2019 kom en fjerde til.

Helikopterne hører til i Skive, Ringsted, Billund og Aalborg. Helikopteren i Aalborg skal dog flyttes til en base ved Saltum i Jammerbugt Kommune, når den er klar.

/ritzau/

Foto: Lene Pedersen, Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top