Så lange er responstiden i Thy og på Mors

Der er voldsomt lange responstider på ambulancer i dele af Thy Mors, viser tal fra Ekstra Bladet.

Region Nordjyllands aftale med Falck siger en gennemsnitlig responstid overalt i regionen på 9 minutter og 12 sekunder ved det, der kaldes livstruende sygdom eller tilskadekomst.

I Frøstrup i Thy er 5% af ambulancerne fremme indenfor fem minutter. 19% er fremme indenfor 10 minutter, mens 67% er fremme indenfor et kvarter efter, at der er slået alarm.  Hovedparken af udrykningerne (over 67%) er altså ikke fremme indenfor de 10 minutter, der i de fleste tilfælde er afgørende for, hvorvidt man overlever et hjertestop eller ej. Den gennemsnitlige responstid i Frøstrup er på 13,37 min. imod regionens krav på 9,12 min.

I Karby på Mors er ingen ambulancer fremme indenfor fem minutter. 15% er fremme indenfor 10 minutter, mens 61% er fremme indenfor et kvarter efter, at der er slået alarm.  Den gennemsnitlige responstid i Karby er på 13,49 min. imod regionens krav på 9,12 min.

I Redsted på Mors er 7% af ambulancer fremme indenfor fem minutter. 14% er fremme indenfor 10 minutter, mens 57% er fremme indenfor et kvarter efter, at der er slået alarm.  Den gennemsnitlige responstid i Karby er på 11,25 min. imod regionens krav på 9,12 min.

I Øster Assels på Mors er ingen ambulancer fremme indenfor fem minutter. 33% er fremme indenfor 10 minutter, mens 66% er fremme indenfor et kvarter efter, at der er slået alarm.  Den gennemsnitlige responstid i Karby er på 14,7 min. imod regionens krav på 9,12 min.

Kilde : Ekstra Bladet.

Forfatter

Related posts

Top