Så gode/dårlige er lokale kommuner til at få borgere i job

Morsø Kommune ryger en på 18. plads over de landets kommuner i forhold til at få ledige borgere i arbejde. Thisted Kommune klarer sig væsentligt dårligere, og indtager en plads som nr. 78 ud af landets 98 kommuner.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) fremlægger fredag en ny rangliste, der viser, hvor gode kommunerne er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse.

– Jeg har store forventninger til denne helt nye måde at måle kommunerne på. Først og fremmest forventer jeg, at det vil gavne ledige, som vil få en bedre indsats, siger han.

Struer Kommune indtager på listen en 68. plads mens Lemvig Kommune rangerer som nr. 53.

Bedst i landet er Nyborg Kommune.

Ministeren påpeger, at det vil lune i kommunekassen og give flere penge til velfærd andre steder, hvis de får flere i job. Samlet er der omkring 430 millioner kroner at hente, hvis kommunerne får så mange i job, som man kan forvente ud fra indbyggernes sammensætning ifølge ministeriet.

– Det er altså både en gevinst for borgerne og kommunerne. Den nye opgørelse går hånd i hånd med større frihed til kommunerne, der er en konsekvens af en politisk aftale, som gør op med stive regler i beskæftigelsesindsatsen, siger Troels Lund Poulsen.

Alle ranglister vil blive opdateret hvert halve år, så kommunerne løbende kan se, om de gør fremskridt

Du kan se den netop offentliggjorte rangliste HER

Forfatter

Related posts

Top