S, V og K rykker sammen efter DF-kaos i Thisted

Socialdemokraterne, Venstre og De Konservative i Thisted Kommune har fået nok af det politiske kaos, der råder ovenpå formandsballaden i Dansk Folkeparti, hvor Ib Poulsen i weekenden nåede både at forblive som formand for så selv at forlade den igen 16 timer senere.

Borgmester Lene Kjelgaard Jensen oplyser på vegne af de tre partier, at man stammer Social- & Sundhedsudvalgets beslutning om 310 flygtninge på Asylcenter Hanstholm mv. igennem på næste byrådsmøde den 24. marts.

– Løsningen sikrer, at Thisted Kommune fortsat er aktør på asylområdet, og vi håber, beslutningen giver ro på området, og at opgaven fortsat løses kvalificeret, siger Lene Kjegaard Jensen.

Ib Poulsen har samtidigt rettet en kraftig kritik imod embedsværket i Thisted Kommune og truet med konsekvenser fordi han ikke mener, at embedsmændene har serviceret politikerne godt nok i asylsagen.

Socialdemokraterne beder nu borgmesteren om en redegørelse for embedsmændenes indsats og tager iøvrigt sammen med stort set alle andre medlemmer af kommunalbestyrelsen kraftigt afstand fra Ib Poulsens offentlige kritik af embedsværket i kommunen.

Spørgsmålet er, hvorvidt formandsskiftet i DF og den øjeblikkelige forbrødring mellem Socialdemokraterne på den eneste og Venstre og Konservative på den anden side, vil få samarbejdet i kommunalbestyrelsen på skinner igen efter måneders tumult.

Det vil mødet i kommunalbestyrelsen den 24. marts give et klart fingerpeg om.

Forfatter

Related posts

Top