S: Tørkeramte landmænd skal stå mere på egne ben

Der tegner sig efterhånden bred politisk enighed om, at landbruget står i en helt ekstraordinær krisesituation på grund af de seneste ugers varme og så godt som ingen regn.

Flere partier, herunder Venstre og Dansk Folkeparti, har givet udtryk for, at man er klar til at se på mulighederne for at give de tørkeramte landmænd en hjælpende hånd.

Også Socialdemokratiet er klar med en håndsrækning – men det er med forbehold, fortæller Fødevareordfører Simon Kollerup fra Lild Strand:

–  Vi er klar til at diskutere det hele. Men samtidig har vi forventninger om, at landbruget kommer med bud på, hvordan erhvervet selv kan styrke sig, således at erhvervet fremadrettet er så robust og stærkt, at et enkelt års tørke, ikke trækker bunden ud af velfungerende landbrugsbedrifter som i år, siger Simon Kollerup til TV2 Nord.

Landbruget skal kunne stå mere på egne ben
Men den socialdemokratiske hjælp vil altså ikke blive givet uden forbehold:

– Hvis man skal ind og give decideret tørkehjælp i år, er det en forventning fra vores side, at landbruget viser, hvordan de kan stå mere på egne ben, siger Socialdemokratiets Simon Kollerup.

I næste uge skal der i EU stemmes om et forslag, der vil gøre det muligt at slå brakmarker og bruge det til dyrefoder. Landbrugsstyrelsen har allerede nu leveret vejrdata for Danmark til Kommissionen med henblik på, at danske landmænd også bliver omfattet af forslaget, som derefter skal implementeres.

Arkivfoto: Socialdemokraterne

Forfatter

Related posts

Top