S og V indleder opgør med politikeres løn og pension

Der er alt for store forskelle på en politikers pension og på den almindelige danskers pension. Så store forskelle, at det hverken kan forklares eller forsvares. Og derfor skal hele politikernes løn- og pensionssystem laves om.

Det mener både Socialdemokratiet og Venstre, der ellers hidtil som de eneste to partier har afvist at pille ved politikernes vilkår.

Det skriver DR Nyheder.

– Vi skal have kigget på det her, og vi skal have bragt balance i det, siger Socialdemokratiets gruppeformand, Flemming Møller Mortensen.

Han nu vil indkalde de øvrige partiers gruppeformænd til forhandlinger.

Især politikernes livslange pensioner er “et levn fra fortiden”, lyder det fra Venstres gruppenæstformand, Karsten Lauritzen:

– Og jeg har svært ved at forklare, hvorfor det er sådan set i forhold til, hvordan det er på det private arbejdsmarked. Jeg har svært ved at forsvare det rimelige i det, siger han.

Dermed vil samtlige partier i Folketinget nu tage politikernes løn- og pensionsvilkår op til revision. Igen. De har nemlig været der før.

Tilbage i 2014 satte Socialdemokratiet, Venstre, SF, De Radikale og De Konservative sig for én gang for alle at få ryddet ud i mærkelige særregler og gamle privilegier. Men det endte altså uden en ny aftale.

/ritzau/

Foto: Anders Hviid

Forfatter

Related posts

Top