S: Landmændene må tage time-out i ulve-debat

Det er EU og ikke Folketinget, der afgør, om vi må skyde ulve i Danmark – uanset om de viser sig tæt på huse og husdyr.

Det siger Henrik Bertelsen, der er næstformand i Familielandbrugets sektionsbestyrelse i Landbrug &Fødevarer og landbrugets repræsentant i Ulvegruppen under Vildtforvaltningsrådet.  Han har været med til at lave forvaltningsplanen for ulve i Danmark. Han har derfor med en vis undren hørt landbrugskolleger efterlyse en hårdere regulering af ulvene.

Foto. Bo Skaarup

– Det har været lidt irriterende at høre fra både landspolitikere og min egen formand, Martin Merrild (Landbrug &Fødevarer, red.), at den danske ulveforvaltningsplan er problemet, siger han til Ritzau.

Især politikerne har en forpligtigelse til at sætte sig bare en lille smule ind i reglerne, mener han.

Men det er så her, at Socialdemokratiets fødevare- og landbrugsordfører Simon Kollerup tager bladet fra munden:

– Topfolk i Landbrug & Fødevarer er i dag dybt uenige om ulven skal reguleres eller ej, og den offentlige strid skaber unødig forvirring i debatten, mener siger han:


– Lige nu forvirrer landmændene med de forskellige meldinger, siger Simon Kollerup, og opfordrer landmændene til lige at stoppe op et øjeblik:

Simon Kollerup fortæller videre, at man i Socialdemokratiet grundlæggende er tilfredse med den plan, der ligger for ulve: -Så vi har ikke i udgangspunktet planer om nye tiltag. Men det er klart, at hvis borgere og landmænd lever utrygt i de nord- og vestjyske ulveområder, så tager vi det seriøst. I første omgang kræver det dog, at vi får nogle entydige udmeldinger. Det er det, jeg savner nu, siger han.

Foto : Socialdemokraterne

Forfatter

Related posts

Top