S : hellere Ellen som borgmester end Hans Ejner

Socialdemokraterne er klar til at afgive borgmesterposten på valgnatten for at holde Borgmester Hans Ejner Bertelsen ude af borgmesterkontoret.

Det siger Socialdemokraternes borgmesterkandidat Viggo Vangsgaard til Morsø Folkeblad.

Situationen kan opstå ved, at Socialdemokraterne ikke får mandater nok til selv at tage posten, og så er man klar til i stedet at pege på Ellen Philipsen Dahl fra Demokratisk Balance.

Et parti der formentlig i forbindelse med valget vil opnå to mandater imod fire ved sidste valg. Stemmeslugeren Michael Dahlgaard forlader politik efter KV 2017 og broderen Jens er i mellentiden hoppet fra netop Demokratisk Balance til Socialdemokraterne.

– vi har tæt kontakt til Demokratisk Balance, og jeg har det udemærket med Ellen, så det kunne blive løsningen, hvis jeg ikke selv kan blive borgmester, siger Viggo Vangsgaard.

Foto : Morsø Kommune

Blå Blok har lavet valgteknisk samarbejde
Meldingen kommer efter, at Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har indgået et valgteknisk samarbejde, og dermed reelt har mulighed for at kunne placere siddende borgmester Hans Ejner Bertelsen i borgmesterstolen fire år mere – uden Socialdemokraternes stemmer.

– hvis jeg får muligheden for det, vil jeg gå efter en bred konstituering, har borgmesteren tidligere sagt til LimfjordUpdate.dk.

Ellen klar til borgmesterstolen
Ellen Philipsen Dahl er ikke afvisende overfor at blive borgmester.

– hvis jeg kan få opbakning fra andre, går jeg selvfølgelig efter borgmesterposten. Vi har hele tiden sagt, at vi ikke vil pege på borgmester ud over os selv, skal den blive hos den person, vi kan få mest af vores politik igennem hos, siger hun til Morsø Folkeblad.

Dermed kan en dans mellem Hans Ejner Bertelsen og Ellen Philipsen Dahl på valgnatten, blive en dyr en af slagsen. Omvendt har hun også et godt samarbejde med den siddende borgmester og er en skattet formand for Beskæftigelses- & Erhvervsudvalget.

Med dagens melding kan det kommende valg på Mors godt gå hen at blive noget mere spændende end det ellers så ud til papiret for blot nogle uger siden.

Der er kommunalvalg den 21. november 2017.

 

Forfatter

Related posts

Top