S foreslår lokal hjælpepakke på næsten tre millioner kroner

Ekstraordinære tilstande, kræver ekstraordinære tiltag.

Derfor præsenterer Socialdemokratiet i Morsø Kommune nu en lokal hjælpepakke på 2,8 millioner kroner, der skal sikre at hjulene på Mors kan holdes igang – både nu og efter coronakrisen.

– Hovedsageligt foreslår vi at Morsø Kommune igangsætter yderligere en række nye anlægsinvesteringer. Anlæg målrettet en forbedring af eksisterende bygninger, forbedring af faciliteter for turister og offentligheden, samt bidrag til klimaforbedringer, fortæller gruppeformand Tore Müller.

Folketinget har i fællesskab vedtaget flere hjælpepakker, for at skabe et nogenlunde økonomisk sikkerhedsnet under så mange virksomheder, brancher og arbejdspladser som muligt.

Helt konkret foreslår den socialdemokratiske byrådsgruppe følgende tiltag som muligheder til en indhold af en hjælpepakke til lokale håndværkere:

– Gennemgribende renovering af offentlige toiletter på Mors  for 1,0 mio.
– Renovering af anlægget ved Johan Riis’ Minde for 0,5 mio – udover de midler der fra privat side er doneret til anlægget
– Energiforbedringspulje for 1,0 mio. tiltænkt borgerforeninger, foreningshuse og private sociale foreninger/initiativer

Inddirekte støtte til detailhandlen
En stor del af øens butikker er pressede af nedlukningen. Befolkningens købemønstre efterlader tomme butikker og minimal indtjening for de fleste.

– Det er afgørende at handelslivet kommer i gang så hurtigt som muligt igen.

Derfor foreslår Socialdemokratiet, at Morsø Kommune finder 300.000 kroner til medfinasierien af en handelschef på øen. Støtten skal være gældende for resten af i år samt næste år.

På den måde støttes den lokale detailhandel inddirekte.

Processen med at finde og ansætte en handelschef er godt igang.

Foto: Lars Horn, Baghuset Pressefoto

Forfatter

Related posts

Top