Rytter fra Thy til EM i Frankrig

Europamesterskaberne i paradressur afgøres i denne weekend i Deauville i Frankrig. Fem danske pararyttere er klar til at forsvare de rød-hvide farver ved mesterskabet, der løber over tre dage.

Der skal både kæmpes for individuelle medaljer og medaljer til holdet, og så skal der også rides om vigtige billetter til de Paralympiske lege (PL).

Blandt de danske ryttere er Susanne Jensby Sunesen fra Hundborg i Thy. Hun er en af landets absolut bedste pararyttere. Hun rider på Thy’s Que Faire (Grad III).

Sammen med hesten Thy’s Que Faire har hun allerede vundet flere nationale og internationale mesterskaber og fik en individuelt 4. plads samt en 5. plads i Kür ved De Paraolympiske Lege i London i 2012. Hun spås gode chancer for en plads til næste OL i Rio næste år.

20 nationer mødes når der skal uddeles guld, sølv og bronze i paradressurens fem forskellige grader. Fredag afgøres holdkonkurrencen, lørdag rides der om individuelle medaljer, og søndag gælder det så medaljerne i kür (freestyle program med musik).

Forfatter

Related posts

Top