Roelof de Roo udstiller på Holmen i Nykøbing

Den hollandsk-danske maler Roelof de Roo har stillet sine værker til rådighed for en stor retrospektiv udstilling på Mors. Det er første gang hans oeuvre præsenteres i sin helhed.

– Det er en særlig glæde at det foregår på Mors med udsigt til Salling, og dermed på den egn, som Roelof de Roo har været knyttet til gennem så mange år. De mange udlånere af Roelof de Roos billeder har med stor imødekommenhed affundet sig med at undvære deres værker i længere tid, lyder det fra Morsø Kunstforening.

Roelof de Roo beskriver selv udstillingen således:

Malerierne, som er udstillet her på Holmen, kan vel betragtes som en lille kunstnerbiografi, fordi de omfatter min motivverden. Man ser jernbanemalerier, storbybilleder, stemmingslandskaber og opstillinger. Salling, Mors, København, Berlin og Amsterdam er de foretrukne steder, hvor jeg har oplevet utallige solnedgange, nedlagte jernbanestrækninger, forfaldne gårde, S-togstationer i aftenbelysning og menneskeforladte storbygader.

Udgangspunktet og fremgangsmåden i den kreative proces har altid været at skabe en syntese mellem den æstetiske virkelighed, det umiddelbart synlige og den imaginære, mere personlige erindringsverden. Når jeg taler om æstetisk virkelighed, mener jeg ikke nødvendigvis noget smukt, da man meget godt kan bruge sin fantasi til at genkende skønhed i det usædvanlige og det ufuldkomne.

Bor i Holland og arbejde i Holland og Danmark
Roelof de Roo (1944) er født i Holland, og er en af de malere, der i de seneste 40 år mest konsekvent har udført malerier i København, Amsterdam og Berlin.

Han begyndte at male i slutningen af 1970’erne, inspireret af det 17.århundredes hollandske malerkunst og det realistiske maleri, ”Magisch Realisme” og ”Neue Sachlichkeit” fra 1920’erne. Temaet i hans bylandskaber er ”times of the day”: sommernat, efterårsstemning, tidligt forår, solnedgang. E

t andet hyppigt tilbagevendende motiv er danske og udenlandske jernbanestationer, hvor sindsstemninger som ensomhed og vemod bliver overført til arkitektur og rum. Senest kan nævnes en ny interesse i stemningslandskaber, som udtryk for den indre erfaringsverden. Roelof de Roo bor i Holland og arbejder i Holland og Danmark.

I forbindelse med udstillingen er der udgivet bog med titlen Roelof de Roo i Danmark. Bogen indeholder en række reproduktioner af Roelof de Roos malerier og tekst af Roelof de Roo, Nina Damsgaard, Vibeke Sørensen og Dorte Fogh
Layout: Esper Fogh. Bogen kan købes på udstillingen.

FAKTA:
Fernisering lørdag 14. oktober kl. 11,00
Udstillingen er åben til og med søndag 3. december. Åben tirsdag til søndag. Alle dage kl. 12 – 17.00
Morsø Kunstforening af 1961, Holmen 7c, 7900 Nykøbing Mors

Se mere på http://mk61.dk/ og https://www.facebook.com/morsoekunstforening/

Forfatter

Related posts

Top