Røde partier vil sikre folkeskolen

En ekstra milliard kroner årligt til folkeskolen.

Sådan lyder et krav fra Radikale Venstre, SF og Enhedslisten til de kommende finanslovsforhandlinger. Det skriver Politiken onsdag.

Det er tid til en ny start for folkeskolen lyder det fra partierne:

– Det er helt uhørt, at vi har en faggruppe, som ikke har en overenskomstaftale, der sikrer dem gode rammer for deres arbejde. Nu skal der laves en aftale, som sikrer, at de kan lave god og forberedt undervisning, siger SF’s undervisningsordfører, Jacob Mark, som er medforfatter på et debatindlæg i Politiken i dag, hvor partierne fremsætter deres krav.

Konkret ønsker partierne, at pengene skal sikre flere lærere i folkeskolen, så undervisningen kan blive styrket og folkeskolen gjort mere attraktiv. Det økonomiske løft skal starte næste skoleår i august 2020, men det er en forudsætning, at der kommer »en ny start for folkeskolen«, siger Sofie Carsten Nielsen, der er finansordfører for Radikale Venstre.

Omdrejningspunktet for den årlige ekstra milliard er et samarbejde mellem Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening, som hedder ’Ny Start’. Et samarbejde, der skal munde ud i en aftale, der skal sikre en bedre folkeskole, og som Sofie Carsten Nielsen gerne ser færdig midt i 2020. Det er her, den ekstra milliard kommer i spil.

– De (KL og DLF) er nødt til at få noget at arbejde med i form af ressourcer og penge, så lærerne kan få mere tid. Derfor skal de vide, at når de er færdige med en aftale, kommer der en milliard om året til folkeskolen. Men det er en forudsætning, at der kommer en ny start for folkeskolen, hvis pengene skal følge med, siger finansordføreren.

Forfatter
Tags

Related posts

Top