Røde Kors vil lære Thy Mors førstehjælp

Tag hele familien med til Røde Kors i Nykøbing Mors i efterårsferien og lær, hvordan man yder livreddende førstehjælp. Sådan lyder tilbuddet fra Røde Kors Thy Mors.

Den 16. oktober står førstehjælpsinstruktører fra Røde Kors klar til at demonstrere hjertemassage og kunstigt åndedræt og vise, hvordan man bruger en hjertestarter – der er også mulighed for selv at prøve på genoplivningsdukkerne.

Ved du, hvordan man yder livreddende førstehjælp og bruger en hjertestarter? Hvis ikke, så har du og resten af familien mulighed for at lære det den 16. oktober, hvor det er europæisk Hjertestarterdag.

Rundt om i landet er der gratis aktiviteter, som skal få endnu flere danskere til at yde livreddende førstehjælp, så flere liv kan reddes. Førstehjælpsinstruktørerne fra Røde Kors vil ud over demonstration af livreddende førstehjælp også fortælle om hjertestarter.dk og om appene 1-1-2 og TrygFonden Hjertestart, der er nyttige at kende til.

– Vi håber, at der er mange, som vil kigge forbi vores stand ved Røde Kors møbelbutikken på N. A. Christensensvej 14 i Nykøbing M., for det er vigtigt at kunne livreddende førstehjælp. Når en person får hjertestop, er hurtig hjælp fra vidner, inden ambulancen ankommer, afgørende. Jo hurtigere man begynder hjertemassage og kunstigt åndedræt, jo større er chancen for, at personen overlever, og hvis man også bruger en hjertestarter, forbedres chancen yderligere, fortæller Karsten Thurøe, der er førstehjælpsinstruktør i Thisted.

Alle kan lære at redde liv
I Danmark får 3.500 personer hvert år hjertestop uden for hospital, og ca. 12 pct. overlever. I 64 pct. af tilfældene yder vidner til hjertestoppet livreddende førstehjælp – og det er det tal, som Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden, der står bag Hjertestarterdagen, gerne vil øge:

– Hjertestarterdagen skal skabe opmærksomhed om vigtigheden af at kunne livreddende førstehjælp og bruge en hjertestarter. Jeg håber, at rigtig mange vil bruge muligheden for at få en introduktion til livreddende førstehjælp eller genopfriske deres færdigheder, så de er forberedt, hvis de en dag skulle få brug for det, siger Jens Flensted Lassen, overlæge og formand for Dansk Råd for Genoplivning.

Det er tredje år i træk, at Hjertestarterdagen bliver markeret for at øge antallet af danskere, der træder til med livreddende førstehjælp.

– Vi er rigtig gode til at yde livreddende førstehjælp i Danmark, men ambitionen er, at vi skal blive endnu bedre og den nation i verden, hvor flest træder til. Vores vigtigste budskab er, at man ikke kan gøre noget forkert. Når man ringer 1-1-2, bliver man guidet igennem genoplivningen, så man er aldrig alene om det, siger Grethe Thomas, projektchef for Akut hjælp i TrygFonden.

FAKTA:
Fredag, den 16. oktober 2015 inden for tidsrummet kl. 12 – 18 ved Røde Kors Møbelbutikken, N. A. Christensensvej 14, 7900 Nykøbing M.

Det er GRATIS at deltage.

Forfatter

Related posts

Top