Robot-drenge vandt inniovations-konkurrence på EUC NordVest

Teknisk Gymnasium (HTX) og Handelsgymnasiet (HHX) i Thisted har i dag afviklet finalen i innovationskonkurrencen “Løvens Hule”.

Det blev de to 19 årige Chris Sixhøj og Niki Zakariassen, der begge går på HTX, der vandt med en robot, der skal lære børn at programmere. Men hvor fik de ideen fra:

 

 

Sparekassen Thy var en af kræfterne bag initiativet – og stod også bag hovedpræmien på 5.000 kroner – og her var marketingschef Jacob Madsen imponeret over de unge:

 

 

Foto : EUC NordVest

 

Stuvede fuldt hus og kæmpe succes

– arrangementet var en super oplevelse og helt klart en succes. Auditoriet var stuvende fuldt, hvilket vil sige 230 publikummer (elever fra HHX og HTX), og der var meget stor opmærksomhed og interesse for deltagernes præsentation og dommernes spørgsmål. Flere publikummer syntes, at dommerne var ”hårde”, men det gav hele set-up’et et meget virkelighedsnært og seriøst islæt, fortæller Mette Skydt Bjørndal fra EUC Nordvest hvor hun er rektor for Thisted, Fjerritslev og Mors Handelsgymnasium.

Og meget taler for en gentagelse næste år.

 – Dommerne er alle med på at gentage successen næste år med nye elever, hvilket vi som skole er utroligt glade for. Vi bestræber os altid på at gøre undervisningen så virkelighedsnær som muligt. Så nær erhvervslivet vil deltage og bidrage, er vi overordentligt tilfredse og taknemmelige, siger Mette Skydt Bjørndal.

Foto : EUC NordVest

Dommerpanelet bestod af:

  • Lars Riis, ”Elsk”, Klitmøller
  • Carsten Hougaard, Erhvervschef, Thy Erhvervsforum
  • Jonas Bech, Advodan
  • Jesper Wethje Staus, Erhvervsafdelingen Sparekassen Thy
  • Jacob Madsen, Markedschef, Sparekassen Thy

 

 

 

Forfatter

Related posts

Top