Ro på: Det er sæson for løse hjulbolte

De seneste uger har flere medier, herunder LimfjordUpdate.dk, skrevet og fortalt historier om bilejere, der får skruet hjulbolte og møtrikker løs på deres biler. Senest gik det ud over en kvinde fra Skive i går.

Nu opfordrer Lone Otto, der er leder af FDM’s tekniske afdeling, til at slå koldt vand i blodet:

– Vi oplever det hver gang, der er “hjulskifte-sæson”, siger hun til DR.dk

Mediomtale resulterer i flere anmeldelser
Skiftet fra vinter- til sommerhjul og vice versa foregår ikke altid helt efter bogen, og derfor får FDM et stigende antal henvendelser om tabte hjul i tiden efter skifte-sæsonen. I år forsinket af snevejr helt hen mod slutningen af april.

– Det kan godt være, at man selv synes man er stærk, men det er ikke ensbetydende med, at man har spændt hjulene på sin bil korrekt, siger Lone Otto og understreger, at det også kan være værkstedet, der har haft for travlt.

Derfor skal man passe på med, at jage en skræk i livet af folk, før man med sikkerhed ved, om der rent faktisk er tale om “en syg trend”, eller om det måske kan skyldes et uheldigt hjulskift.

Sådan tjekker du, om dine hjulbolte er løs

  • Hvis du bemærker unormale lyde fra bilens hjul, så kør straks ind til siden og tjek, om hjulenes bolte er spændt ordentlig fast.
  • Et løst hjul giver en klonk-lyd fra sig, når der enten accelereres eller bremses. Der vil være fire til fem klonk per hjulomgang.
  • Hvis du oplever dette så stop bilen og kontroller dine hjul. Du kan selv med bilens hjulnøgle (hvis den har sådan en) efterspænde dine hjul. Hvis du er i tvivl så kontakt din mekaniker.

    Kilde: Bilejernes organisation, FDM, og mekaniker og ejer af Landsbyens Auto på Vestsjælland, Thomas Jacobsen, DR.dk

Forfatter

Related posts

Top