Rigtig gode muligheder for elevplads og job med en god løn

Fire virksomheder i Nordvestjylland inviterer de unge og deres forældre inden for, for at vise hvilke jobmuligheder uddannelsen til industritekniker giver.

Det sker i samarbejde med EUC Nordvest, der har god søgning på uddannelsen, men som sammen med industrien må erkende, at der fremadrettet bliver mangel på kvalificeret arbejdskraft.

De industrivirksomheder, der vælger at blive i Danmark og ikke outsourcer til fx Kina, er oftest teknologitunge i deres produktion – og kræver derfor bl.a. industriteknikere til at betjene de avancerede, computerstyrede maskiner, fortæller
afdelingsleder Bente Homann fra EUC Nordvest.

– Lige nu er der en høj aldersfordeling blandt industriteknikere (tidligere kaldet maskinarbejdere), idet mange går på pension. Faktisk så forlader ca. 900 industriteknikere hvert år arbejdsmarkedet og der uddannes blot 300-350, hvilket jo taler for sig selv. Samtidig er der mange nye brancher, som fx vind- og bølgeenergi industrien, der også efterspørger industriteknikere, tilføjer hun.

Lokale virksomheder på charmeoffensiv
Derfor har virksomhederne Cimbria, Scaniro, Grønkjærs Maskinværksted og Soco System valgt at tage kampen op for at skaffe den nødvendige arbejdskraft ved at slå dørene op for, at de unge og deres forældre kan komme og opleve en industriteknikers arbejdsplads, stille spørgsmål til en lærling, og høre om job- og karrieremulighederne.

Det sker mandag den 15. juni kl. 16-18.

Kampagner der virker – på pigerne og unge med en studentereksamen
Det er første gang EUC forsøger sig med et Åbent Hus arrangement, men det skorter ellers ikke på succesrige kampagner, der tidligere har været rettet mod at få især pigerne til at vælge uddannelsen.

– Faktisk så har vi i flere år haft piger på næsten alle hold. Og pigerne bliver ofte rigtig dygtige. De er detailorienterede, har gode finmotoriske evner og en god rumfornemmelse i forhold til forskellige elementer – og så er mange piger i øvrigt overraskede over så rent arbejdet som industritekniker er, siger Bente Homann.

Ligeledes har EUC Nordvest haft hold bestående udelukkende af unge med en afsluttet studentereksamen eller HF, hvor lysten til at gå den akademiske vej måske er udeblevet. De har haft glæde af at få en uddannelse, der kombinerer teori og praktik, hvor man skal have skruet hænderne rigtigt på, være nysgerrig og interessere sig for fx opstilling, programmering og reparation af avancerede computerstyrede maskiner.

Med en studentereksamen i bagagen har de mulighed for at tage industriteknikeruddannelsen på blot 3 år – og når den er afsluttet, er der et hav af muligheder: enten et godt, vellønnet job i industrien eller videreuddannelse til fx ingeniør, produktionsteknolog, driftsteknolog offshore eller maskinmester.

Uddannelsen til industritekniker, der tages på erhvervsskolerne, tager fra 2 år til 5 ½ år afhængig af om den unge vil være industriassistent (2 år) eller ønsker at specialisere sig som maskin- eller produktions industritekniker (4-5 ½ år).

Forfatter

Related posts

Top