Rift om midler fra LAG Thy-Mors

En række stærke projekter kæmpede om at få del i knap en million kroner til mødet med den sidste indstillingsrunde for LAG Thy-Mors. 6 ud af de 11 projekter, som håbede på at blive tilgodeset med økonomiske midler, fik støtte.

– Om denne indstilling kan vi generelt sige, at Mors var flot repræsenteret med ansøgninger, og der var mange gode rammevilkårsprojekter som netop er særlig vigtige til at understøtte det gode liv i et landdistrikt. For at få en balanceret udvikling er der netop også brug for, at vi styrker samarbejde og sociale relationer i små bysamfund, siger forkvinde fro LAG Thy-Mors Annette Qvistgaard.

Følgende LAG projekter blev indstillet til støtte:

Delvis modernisering af Bjørneborg på Mors
KFUM & KFUK-lejren Bjørneborg, Flade, Mors.

Bjørneborg ønsker at kunne tilbyde lyse, komfortable og moderne faciliteter til især skoler, institutioner, foreninger og private fra hele landet. Bjørneborg har været gennem en omfattende renovering og modernisering siden 2017. Der indstilles midler til at færdiggøre den omfattende renovering med modernisering af sovesalene.

Indstilling kr. 150.000.-

Landsbyudvikling i øjenhøjde,
Morsø Handelsstandsforening, Nykøbing.

Et udviklingsprojekt i landsbyerne på Mors der skal fremme sammenhængskraften mellem land og by på Mors. Projektets helt praktiske omdrejningspunkt vil handle om udvikling af bymiljøet i de små landsbyer på Mors, til glæde for øens butikker, caféer, kunsthåndværkere, de handlende, de lokale og turisterne på Mors. Der indstilles midler til facilitering af projektet.

Indstilling kr. 100.000.-

Udvidelse af lagerfaciliteter til webshop
Spritbørsen ApS, Frøslev, Mors.

Der skal indrettes nyt og større lager. Et lager der skal være optimeret til webshop-salg, med håndtering af paller og pakning til B2C og B2B kunder. Derudover skal der indrettes kontor, mødelokaler og showroom for virksomhedens 2 webshops. I mødelokalet skal der også kunne laves oplevelses-smagninger inden for gin og vin. Det kræver en speciel indretning som også er indeholdt i dette projekt. Der indstilles midler til renovering og inventar.

Indstilling kr. 162.367.-

Generationernes Hus i Nykøbing Mors
DUI Leg og virke (Nykøbing Mors), Nykøbing.

I mange år har Falkereden i Nykøbing været et fast samlingssted for store som små til aktiviteter af den ene eller den anden slags. Men der er behov for at bringe generationerne sammen og lære og støtte hinanden. Derfor skal Falkereden omdannes til ”Generationernes Hus” og gøres attraktiv for samvær og fællesskab. Blandt andet skal køkkenet ændres til at kunne fungere som undervisningskøkken, huset skal gøres nemmere at færdes i for gangbesværede og der skal etableres et handicap toilet. Der indstilles midler til renovering og køkken.

Indstilling kr. 214.660.-

Energirenovering Heltoften B&B
Heltoften Bed and Breakfast, Flade, Mors.

Med en energirenovering og etablering af toilet og bad i et mindre Galleri der hører til ejendommen, kan Heltoften Bed & Breakfast forøge antallet af sengepladser med 4-6 overnattende og samtid gøre det muligt også at udleje Galleriet udenfor sæsonen. En energirenovering der er til gavn for både klimaet og driftsomkostningerne. Der indstilles midler til renovering.

Indstilling kr. 100.000.-

Bæredygtig overnatning i Thy
Feriehus Thy, Hundborg, Thy.

Der skal skabes et bæredygtigt og attraktivt feriebosted for institutioner og turister i Thy. Investeringer i solcelleanlæg, luft til vand varmepumpe og elbil-lade stander, der også kan benyttes af lokalbefolkningen, viser vejen til at opnå den grønne profil, som virksomheden er overbevist om, vil styrke og sikre dem en fremtidig vækst. Der indstilles midler til solcelleanlæg og elbil lade-stander.

Indstilling kr. 203.500.-

Foto: Angelina Owino

Forfatter

Related posts

Top