Rift om billetter til Michelin-middag i Nykøbing

Interessen for gourmetoplevelser er stigende og med besøg af Danmarks første kvindelige Michelinkok Anita Klemensen er forventningerne høje, når der bydes på eksklusiv Østers og Muslinge – Wine & Dine middag ved Pakhustorvet d. 9. oktober.

Mere end 2/3 af billetterne er allerede solgt, og tiltaget indbefatter også den lokale gourmetkok Jens-Peter Skov.

Årets nye Østers og Muslingeevent, kaldet Wine & Dine tegner lovende. Tiltaget er et supplement til årets traditionsrige Østers- og Muslingepremiere, og skal give østers og muslingeelskere en smagsoplevelse, som er helt i særklasse. Arrangørerne har i år entreret med Michelinstjernekokken Anita Klemensen, som er Danmarks første kvindelige kok, der har modtaget den fornemme ære. Hun er tilmed lokal kendt, da hun er opvokset i Thisted.

I øjeblikket driver hun gourmetrestauranten Den Røde Cottage og cafeen Den Gule Cottage i Klampenborg. En anden lokal kending er gourmetkokken Jens-Peter Skov, som ejer Sallingssund Færgekro på Mors. Jens-Peter har igennem en årrække også været tilknyttet kongehuset, hvor han har været med til at afvikle alt fra bryllupper, fødselsdage og jubilæer.

– Det er nogle helt enestående kokke, som man får muligheden for at opleve. Wine & Dine er for dem, som vil nyde en 5-retters gourmetmenu i ro og mag. Tiltaget skal ses som et ekstra tiltag, der supplerer Østers- og Muslingepremieren, og er med til at markere Nykøbing som Danmarks Skaldyrshovedstad, fortæller Hans Ejner Bertelsen, som er borgmester i Morsø Kommune.

Fjerde Michelinstjerne i træk
Anita Klemensen er opvokset i Thisted fra sit sjette til sit 21. år. Hun er barn af brygmesterparret Ingelise og Peter Klemensen og forlod byen efter at have taget studentereksamen 1997.

Hun er uddannet som kok fra Søllerød Kro i Nordsjælland og drev indtil 2010 gourmetrestaurant i en førstesalsherskabslejlighed inde i Københavns Indre By.

I april 2010 overtog hun Gourmetrestauranten Den Røde Cottage og cafeen Den Gule Cottage. I april 2012 modtog Anita og hendes stab den første Michelinstjerne.

Den dag de modtog den første stjerne i 2012 udtalte en lettere overrasket Anita Klemensen til AOK:

– Jeg tror faktisk ikke helt, at det er gået op for mig endnu. Vi har fået stjernen, for det vi gør. At få en michelinstjerne har aldrig været et mål for os, og derfor er det ekstra dejligt, at vi har fået den, for det vi er, og det vi gerne vil blive ved med at være.

I år er det fjerde gang i træk at Anita og hendes stab modtager michelinstjernen, så der er lagt op til smagsoplevelse af de store, når hun og Jens-Peter byder gæster velkommen i Nykøbing.

De sidste billetter sælges fra Morsø Turistbureau.

Forfatter

Related posts

Top