Revyraketten fyres for vildt af på Hotel Limfjorden

Revyraketten ***** (fem ud af seks stjerner)
Hotel Limfjorden, Thisted
Instruktion : Ulla Jessen
På scenen: Peter Andersen, Kim Brandt, Mona Britt Nykjær og Ulla Jessen
Kapelmester : Hans Peter Andersen

For niende gang byder Ulla Jessen og Hotel Limfjorden i Thisted indenfor til revy på hotellet med landets bedste udsigt ud over Limfjorden.

Den var der nu ikke så mange, der nød i aftes, da Revyraketten havde premiere. Øjnene var stift rettet imod scenen, hvor Ulla Jessen havde selskab af kollegaerne Peter Andersen, Kim Brandt og Mona Britt Nykjær.

Og lad det være sagt med det samme. Deres udsendte har fulgt dansk revy tæt i over 25 år og hånden på hjertet: det står godt nok skidt til mange steder i landet.

Men i Thisted fyrer Ulla Jessen ”revyraketten” for vildt af.

En fejende flot, gennemmusikalsk revy med lårklaskende morsomme lussinger til kommunalbestyrelsen i Thisted – men også mange andre, flot krydret med rammende politisk satire, som dansk revy har manglet i flere omgange de senere år. Men Revyraketten har den med – når ”Ullas tropper” uddeler ørefigener til højre og venstre i det politiske spektrum og i salen.

Mange revyer har en himmelråbende kedelig første afdeling, hvor man som tilskuer sidder og stirrer tomt ud i luften og drømmer sig væk – ud i baren. Sådan er det ikke med Revyraketten.

Knapt har startskuddet lydt før, første afdelings 12 numre vælter udover scenen på en superprofessionel måde og med en stigende kurve gennem hele første afdeling.

Sindsyge Mona Britt Nykjær som kunstmaleren Connie Krøyer, der – om end ikke maler fanden på væggen – så i alt fald maler Thisted gul og revser lokale forretningsfolk og andre thyboere.

Peter Andersen, der hele revyen igennem synger som en drøm og ifører sig sit kendte dragkostume og næsten får taget til at lette med Gloria Gaynor’s ”I Am, What I Am” – og tak fordi, du er som du er, Peter.

Hyacinth Bucket in da house
Ulla Jessen vælter salen, da hun som Hyacith Bucket (The Bucket Woman fra BBC’s klassiske TV-serie ”Fint Skal Det Være”) har forvildet sig på krydstogt til Thisted. ”Eneste problem er at skibene er så store, at Thisted risikerer at blive landfast med Mors. Hvilken grim tanke…”, gjaldede Hyacinth til latterbrølet fra en sal, hvor der formentligt ikke sad ret mange morsingboere.

Peter Andersen gav den som ” weekendmorder” i Hjemmeværnet. Den stolte jyske mand HjemmeVerner, der forvandlede sig fra bonderøv til regelfacist efter, at han fik en gul vest på. Hvem har ikke oplevet dem ?

Ulla Jessen og Kim Brandt leverer en stærk kommentar til flygtningedebatten med Morten Holm Nielsens stærke tekst om ”Velfærdsturisten”.

For ikke at tale om ”Hvem er det, der banker”, hvor to Johovas Vidner rammer den helt forkerte lejlighed på det helt forkerte tidspunkt. Lejlighedens beboer Mona Britt Nykjær – og de to ”vidner” befinder sig i DEN GRAD i to vidt forskellige verdener. Ikke et øje tørt.

Sussi & Leo go home
Jeg vidste ikke, at Thy Mors havde fået en ny dansktop-duo, der i den grad får Sussi & Leo til at ligne de rene amatører. Malle & Karin synger henrivende og spreder glæde… eller hvad de nu spreder. Sindsygt morsomt.

Kim Brandt brillierer i den grad i ”Stegt Flæsk” om den overstyrede homoseksuelle danser Andy, der vil være kendt for enhver pris og deltager i alle talent(løse)shows på TV med sit speciale : han danser madretter fx Tarteletter med fyld. Behøver jeg sige mere.

Og man kunne blive ved : Humørkonsulenten Mogens Madsen, der er rejsende i minoritetsanekdoter, og Bedækningsbrigaden – der tilbyder bedækning i alle afskygninger , er sjove højdepunkter.

Revyraketten er ustyrlig morsom og bider fra sig på den fede måde.

Har du ikke allerede købt billet med spisning, ville jeg gøre det.

Underholdningen på scenen er af højklasse og maden er fremragende…

Forfatter

Related posts

Top