Reumert-vindende forestilling gæster Limfjordsteatret

Limfjordsteatret kan i næste uge vise den prisvindende og anmelderroste forestilling ”Til ungdommen” fra Teater V. En både humoristisk, alvorlig, rørende og bevægende forestilling om at stå midt i overgangen fra barndommen til voksenlivet, skabt ud fra biografiske historier fra teenageres egne liv.

”Til ungdommen” vandt i 2022 en Reumert og har oplevet en sand stjerneregn fra anmelderne. Trods titlen er det ikke kun en forestilling for de unge. Snarere kan man sige, at den egner sig til alle, som er eller en gang har været teenager. Eller alle, der interesserer sig for, hvad der rører sig i unge, der står midt i en brydningstid.
Forestillingen er baseret på bestselleren af samme navn skrevet af den norske forfatter Linn Skåber, som har haft en masse samtaler med norske unge om deres tanker og hverdagsliv. Bogen består af 31 korte tekster, som i Teater Vs forestilling er blevet til en slags collage. Dagbladet Informations anmelder beskriver det således: ”Den ene korte scene afløser den næste som perler på en snor i en vellykket iscenesættelse, der både favner teenagerens vanskelighed ved at navigere i alt det nye og sorg over det, der er væk for altid”
Monologerne handler om alt og intet i en sær, sjov, sårbar og vigtig tid. Om kærester, forældre, venner, kroppens forandring, sygdom, søskende, seksualitet og meget mere. Om at ville slippe alt, forsvinde fra det hele og længes efter noget, der ikke kan forklares.

Fem unge skuespillere indtager scenen – Lue Støvelbæk, bl.a. kendt som fru Fricks søn, Leslie, i TV2-serien Badehotellet, Malaika Berenth Mosendane, der lige nu er biografaktuel i Hella Joofs filmatisering af ”Meter i sekundet”, Lukas Toya, der har spillet Peter i flere Far til fire-film og senest medvirket i Amadeus på Det Kongelige Teater, Nanna Eide og Thomas Diepeveen.
Forestillingen spiller torsdag 23. februar i Morsø Teater, og der er stadig ledige pladser.

Foto: Martin Høye

Forfatter
Top