Restriktioner splitter Mors-Thy Håndbold ad

Ifølge sundhedsmyndighederne kan den professionelle idræt fortsætte uden tilskuere, selvom der er indført nye regionale restriktioner i syv nordjyske kommuner, herunder Thisted Kommune.

Men ifølge Danmarks Idrætsforbund kommer restriktionerne til at kaste lange skygger over idrætten:

– Den professionelle idræt i disse kommuner kan jo ikke fortsætte, når spillere hverken må komme ud af eller ind i kommunerne, siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør i Danmarks Idrætsforbund.

Og lige netop dér opstår et dilemma for Mors-Thy Håndbold. På onsdag skal klubben efter planen spille pokalkamp mod TTH Holstebro i Thy Hallen. Med en sejr vil Mors-Thy Håndbold sikre sig en historisk plads i pokalturneringens Final 4.

Og selvom det alt andet lige vil kunne lade sig gøre, at rykke kampen til Sparekassen Thy Arena Mors i Nykøbing, som jo ikke er omfattet af de nordjyske restriktioner, melder der sig alligevel en udfordring.

Flere af klubbens store profiler, herunder de to keepere Rasmus Bech og Søren Pedersen, er nemlig bosat i Thisted Kommune. I følge restriktionerne må de nemlig ikke krydse kommunegrænsen – med mindre de varetager en kritisk arbejdsfunktion.

Desuden opfordres borgere uden for de berørte kommuner også til ikke at krydse kommunegrænserne.

Og selvom håndbold for mange mennesker er mere end bare en sport, så er der næppe tale om en kritisk arbejdsfunktion.

Klubben afventer nu yderligere retningslinjer fra Divisionsforeningen.

Foto: hpwille Photography

Forfatter

Related posts

Top