Rekordstort beløb afsted til velgørenhed fra efterskole

Traditionen tro afholder Blidstrup Efterskole Adventsstue den sidste lørdag i november, som kulmination på en hel uges hårdt arbejde, hvor både elever og lærere har ryddet normalt skema til fordel for den såkaldte samfundsuge.

I år blev dørene for adventsstuen åbnet i lørdags, og indbragte altså et rekordstort beløb. Ikke mindre end 35.644 kroner kan skolen med stolthed sende afsted til KFUM og KFUK´s velgørende projekt “Minglabar Myanmar”. 

– Samfundsugen er en uge, hvor skolen omdannes til et minisamfund med produktions- og servicevirksomheder, bank og arbejdsformidling. I ugen får eleverne løn, og skal selv forvalte pengene/lægge budget. Det vil sige, at der skal betales for ALT; Måltider, drikkelse og fornøjelser som eksempelvis rengøring, biograf og fitness, fortæller Iben Have, der er PR-medarbejder på Blidstrup Efterskole.

blidstrup-efterskole-jul-2016-4

Producerede lækre juleting
I produktionsvirksomhederne produceres der altså varer som sættes på hylderne til den årlige adventsstue, som plejer at være et af årets højdepunkter – dette år var ingen undtagelse.

I boderne kunne man købe alt lige fra håndsyede julehjerter- og flag, kræmmerhuse, adventskranse, juledekorationer, godter som hjemmelavede bolcher og marmelade, samt et flot udvalg fra  træ- og metalværksted etsom eksempelvis hånddrejede juletræer, metalhjerter og lysestager. Også en tombola med lækre gevinster skænket af private og lokale virksomheder var at finde, samt at der som altid kunne købes kringle, æbleskiver og kaffe i cafeen.

– Allerede længe inden lukketid var der meldt udsolgt på flere af varegrupperne, og årets nye tiltag, grise-lotteriet, blev en kæmpe succes, hvilket altså kunne ses på bundlinjen. Vi er virkelig stolte af at kunne sende det rekordstore beløb afsted til mennesker i nød, siger Iben Have.

blidstrup-efterskole-jul-2016-3

blidstrup-efterskole-jul-2016-2

Fotos : Blidstrup Efterskole

Forfatter

Related posts

Top