Rekordoptag som markeds- og finansøkonom

Optagelsestallene på de to korte videregående uddannelser til finans- og markedsføringsøkonom i Thisted viser endnu engang, at unge gerne vil uddanne sig i lokalområdet.

I 2013 søgte 29 ind på uddannelsen til finansøkonom og 19 på uddannelsen til markedsføringsøkonom. I år er har 32 søgt om optagelse på finansøkonomuddannelsen og 22 på markedsføringsuddannelsen.

– Stigningen i antallet af optagne på de to uddannelser har stået på siden 2012, så det er meget positivt, fortæller studieleder Troels Frøkjær Christensen og pointerer, at han tror stigningen skyldes, at uddannelserne er praksisnære, at der er gode jobmuligheder, og at det er muligt at videreuddanne sig efterfølgende.

– Ud over at være praksisnær så ligger uddannelsernes styrke i, at de både kan bruges til at gå direkte ud i erhvervslivet, men de kan også bruges som et springbræt til en videregående uddannelse. En af vores studerende har f.eks. søgt ind på Sports Management uddannelse i Aalborg, som er en direkte overbygning til finans- og markedsføringsøkonom uddannelserne, siger studieleder Troels Frøkjær Christensen.

Praktik giver job
Blandt dette års dimittender er der flere, der efter endt uddannelse, er blevet ansat i deres praktikvirksomhed og ifølge Troels Frøkjær Christensen vidner det om, at praktik i uddannelsen er en god investering.

– De 3 måneder, som vore studerende er i praktik i, er en fordel både for de studerende og for virksomhederne. De studerende får stiftet bekendtskab til virkeligheden og virksomhederne finder ud af, hvad de studerende kan bidrage med, og det ser vi giver jobs, siger han.

Praktik gav job
Tobias Kvejborg, der er blandt årets dimittender fra finansøkonomuddannelsen, oplevede, at praktikken gav job.

Den 1. august startede han som elev hos ejendomsmægleren EDC Jørgen Gravesen i Thisted.

– Praktikperioden er en god afslutning på uddannelsen, da man får mulighed for at komme ud og afprøve teorier i praksis. Samtidig er det en god mulighed for at vise sig frem for virksomhederne med henblik på senere ansættelse, siger han.

Optagelsestal

Markedsføringsøkonom
2012: 21
2013: 19
2014: 22

Finansøkonom
2012: 24
2013: 29
2014: 32

Forfatter

Related posts

Top