Rekordmange børnefamilier i Nordjylland søger julehjælp

Imorgen udløber fristen for at søge om julehjælp hos Mødrehjælpen.

I Region Nordjylland har mere end 800 allerede søgt mod 751 for et år siden. Det er en stigning på 7 procent. Ansøgninger fra familier i Nordjylland tegner sig for 10,9 procent af alle ansøgningerne på landsplan.

– Det er trist, at så mange må søge hjælp – og endnu mere netop nu, hvor mange andre danskere får det bedre økonomisk. Jeg læser ansøgninger, hvor mødre og fædre skriver, at de må klare madindkøb for ganske få hundrede kroner om ugen. Det er familier, der får rigtig svært ved at komme gennem julen, siger direktør i Mødrehjælpen Mads Roke Clausen.

Alle bliver tilbudt rådgivning
Ansøgerne skal leve op til særlige kriterier for at blive godkendt til at få julehjælp fra Mødrehjælpen. Ud over dårlig økonomi skal de for nyligt have været igennem en særligt belastende social begivenhed. Mange har mistet deres job, andre er blevet syge fysisk eller med stress og depression, og i en del familier er børnene syge.

Mødrehjælpen er nu i gang med at samle ind, så de familier, som opfylder kriterierne, kan få økonomisk hjælp til julen. 

– Vi har tidligere kunnet hjælpe alle de værst stillede familier takket være bidrag fra tusindvis af danskere, som også synes, at alle børn fortjener en god jul. Forhåbentlig lykkes det også i år, siger Mads Roke Clausen

Alle ansøgere bliver tilbudt rådgivning i det nye år, så de på længere sigt kan forandre deres grundlæggende situation til det bedre.

FAKTA

Det får man i julehjælp hos Mødrehjælpen

·         400 kroner til gave pr. barn
·         300 kroner til julemiddag, hvis der er 1 barn i familien
·         100 kroner ekstra for hvert barn, hvis der er flere end 1 barn i familien
Kriterierne for at få julehjælp fra Mødrehjælpen findes på dette link: moedrehjaelpen.dk/fakta-juleindsamling/

Sådan kan man støtte Mødrehjælpens juleindsamling

·         Sms JUL til 1231 og støt med 150 kr.
·         Støt på mødrehjælpen.dk/jul

Foto: Mødrehjælpen

Forfatter

Related posts

Top